DOS vanaf een harde schijf vinyl

DOS vanaf een harde schijf vinyl

Dat is weer wat anders dan je computer laden vanaf een cassettebandje, Jozef Bogin trekt gewoon zijn favoriete vinyl uit de platenkast.

“[…] The turntable spins an analog recording of a small bootable read-only RAM drive, which is 64K in size. This contains a FreeDOS kernel, modified by me to cram it into the memory constraint, a micro variant of COMMAND.COM and a patched version of INTERLNK, that allows file transfer through a printer cable, modified to be runnable on FreeDOS. The bootloader reads the disk image from the audio recording through the cassette modem, loads it to memory and boots the system on it. Simple huh? […]”

Boginjr.com/it/sw/dev/vinyl-boot/ (via BB)

About Niels Post 3655 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*