Marcha van den Hurk campagnebeeld Art Rotterdam

Vandaag en of morgen, dit weekend, in uw mailbox en vervolgens allover – de schets van Marcha van den Hurk voorgestelde werk Waves voor Art Rotterdam 2020. Eerst in de bibber begin februari, net op tijd uitgesteld naar een hopelijk zonnige en zomerse vrije kunstbeurs begin juli.

“Trendbeheer verwelkomt de bezoeker met een site specific gevelkunstwerk van Marcha van den Hurk: uit de ramen van de Van Nellefabriek hangen lange, door de wind bewogen vlaggen met teksten van gedetineerden uit de tegenover gelegen Penitentiaire Inrichting De Schie. Op de vlaggen staan onder meer quotes, leuzen, wensen en berichten aan dierbaren. Als het windstil is, zijn de teksten op de doeken leesbaar. Als het waait, zwaaien de vlaggen als het ware terug naar de penitentiaire inrichting aan de overkant. De wind zorgt voor een overweldigend, dramatisch totaalbeeld.”

Hoe vet is dat? Een werk in voorbereiding, in situ, to be made site specific. Een spannende samenwerking met PI De Schie, de oranje-blauw gestreepte gevangenis aan de overzijde.

Making of campagnebeeld:

Fysiek sliertjes plakken waar eens de doeken zullen zwieren

Een winters Van Nelle opzomeren met Photoshop maakt het net wat gezelliger.

Hoe het gaat worden?

Het Diner, Pauluskerk juni 2020. Extended tafelkleden uitgehangen.

Maar Waves Art Rotterdam wordt anders. De doeken worden beschilderd met boodschappen/kreten/oneliners/liefdesverklaringen van/door gevangenen van PI De Schie.

To be seen Art Rotterdam donderdag 1 tot en met zondag 4 juli 2021

artrotterdam.com

About Jeroen Bosch 4742 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*