BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

Kunstenaars Roland Sohier (Amsterdam, 1950) en André Groothuizen (Ilpendam, 1958) herkennen en waarderen in elkaars werk de onorthodoxe schilderwijze en het provocerend gebruik van voorstelling, commentaren en titels. Ondanks hun gevorderde leeftijd en eventueel andere onderscheidende tekortkomingen menen zij schilderijen te maken die iets te betekenen hebben en gezien mogen/moeten worden. De expositie BOOMBOEMTOUTTOET in het ACEC Café is samengesteld door Sohier en Groothuizen met eigen werk en aangevuld met verzameld werk uit hun privécollecties… met ± 50 kunstenaars.

T/m 18 februari a.s.

Acec.nl/agenda/boomboemtouttoet/

(Een bericht van Roland Sohier, openingsfoto: Rob Voss)

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

In een wervelende kleurexplosie pakken twee kakelende krasse knarren – bejaarde betweters, vervende boomers, schilderende oude witte mannen – flink uit in het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur.

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

BOOMBOEMTOUTTOET! Een bonte selectie schilderijen van de twee kunstenaars hangt als een luide protestoptocht aan de voor de gelegenheid felgekleurde wand van het ACEC Café. Met een gezonde dosis humor – maar niet zonder ernst – spat de schilderdrift van de dertig meter lange wand.

BOOM van boomers, klinkt als
BOEM van knal.
TOUT van alles, klinkt als
TOET van toeter.

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

Werken van Sohier en Groothuizen in wisselende samenstellingen.

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

Naast schilderijen van Sohier en Groothuizen zie je in BOOMBOEMTOUTTOET werk van: Philip Akkerman | Gijs Assmann | Tim Ayers | Fons de Baedts | Pedro Bakker | Harm van den Berg | Margo van Berkum | Carel Blotkamp | Bert Brouwer | Sigrid Calon | Robbie Cornelissen | Monika Dahlberg | Karin van Dam | Julian Dashper | Marcel van Eeden | René Eicke | Pam Emmerik | Frans Franciscus | Marliz Frencken | Hermann Gabler | Eliane Gerrits | Jasper Hagenaar | Harm Hajonides | Kick van Homeijer | Seet van Hout | Jörg Immendorff | Edwin Janssen | Nour-Eddine Jarram | Paul Klemann | Gerben Koldijk | Pieter Kusters | Monique Kwist | Toon Laurense | Lotte van Lieshout | Werner Mannaers | Alida Martinez | Jans Muskee | Bob Negryn | Audrey Ng | Jan van der Ploeg | Theo Schepens | Jolanda Schouten | Anne Marie Spijker | Riëtte Wanders | Mary A. Waters | Marcello Werleman | C.A. Wertheim | Rozemarijn Westerink | Christopher Wool

BOOMBOEMTOUTTOET! @ ACEC, Apeldoorn

T/m 18 februari a.s.

Acec.nl/agenda/boomboemtouttoet/

About [Redactie] 9017 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*