Hoogtepunten Art Rotterdam Week

Een grappig drukke week, waaraan voorafgaand de openingen over elkaar heen buitelden (TENT, Brutus en Garage Rotterdam) om maar open te zijn de Art Rotterdam Week zelf. Uitgebreid bericht hier in de kolommen na eerder vermeldde openingen met Niels Post en Sasha Dees over Art Rotterdam en ik over Prospects & Concepts, Boijmans en Rotterdam XL en Niels over The New Current.

Haute Photographie – photo’s – en Object Rotterdam – desig en potten en vazen – miste ik, almede Tec-art (jammer!) eens temeer daar ik ook mijn eigen hola had: De Zoete Inval#12 Han Hoogerbrugge / Jeroen Bosch (ook niets over bericht.) Noot: aan de overkant bij HAL een erg goede tentoonstelling van Laurien Dumbar en Aletta de Jong.

De Zoete Inval #12 Jeroen Bosch / Han Hoogerbrugge. Onenighter – was u er niet dan heeft u het gemist.

Aanrader: Laurien Dumbar en bovenstaand Aletta de Jong bij HAL. Ik dacht ik heb redelijke foto’s maar die zijn niet om aan te zien. Wellicht op herhaalbezoek vrijdag. Nog te zien tot 25 februari.

Art Rotterdam-week dus. Wat mij opviel deze kunstweek – wat is iedereen oud geworden. Uitzonderingen daargelaten. De corona-pauze ligt alweer een stukje achter ons, het is niet zo dat ik niemand jaren niet zag en de vergrijzing ongemerkt kon toeslaan. ‘Ga lekker zelf eens in de spiegel kijken, ouwe’ Ja, ook dat. Jonger worden we er niet op maar waar is de nieuwe aanwas? Made van Krimpen die was er eerder wel bij maar dit jaar niet of keek ik eroverheen?

Hoogtepunten die nog niet zijn benoemd en/of samenvattend wat mij aangenaam trof:

Alexandra Phillips bij Coppejans Gallery superb! Zo lang en zo vaak al werk van haar niet gezien maar inderdaad zo goed als ik dacht en verwachtte. Voor mij absoluut hoogtepunt van de beurs. Mijn foto(s) zijn niet zo best.

Prijs voor beste marketing overigens ook met blijdschap overhandigd aan de onvermoeibare Coppejans. De halve beurs liep met linnen draagtasjes met catalogus Alexandra Phillips. Detail: Uitbater van de galerie Stijn Coppejans gekleed in hemd in de kleur van de muur van de stand.

Ander hoogtepunt de fijn gedetailleerde muur zelfportretten of eigenlijk één groot zelfportret van Ellen Yiu bij Prospects. Veel meer dan pietepeuterig zelf gebreeën snuisterijen eens installatief gehangen. Groots!

Even verder keramieken performancesculptuur van Ildikó Horváth. Aan zitten en aan snokken brengt geluid.

Jaya Pelupessi op de beurs bij O Breen met een grote wand werken die ik niet helemaal kon vatten toen ik er stond maar die me nu mateloos intrigeert.

Jaya Pelupessi tevens mooi individueel werk. Iemand ging het kopen toch niet toch wel ik ben benieuwd hoe het is afgelopen.

Ow en dat konijn van Erik van Lieshout: mooi riekend statement. Mijn vrouw kroop erin op zoek naar de video maar die was er (nog) niet.

Boze boeren in kleurige figuratie.

Van Zomeren altijd vol gehangen en toch altijd evenwichtig. De grand signeur van veel en divers naast elkaar en toch om afzonderlijk en in geheel naar te kijken. Op de foto Vibeke Mascini bij een werk van Vibeke Mascini.

Hé en dan die duffe verkoopsticker hoe vaak zagen die al niet. Van mijn hand diverse malen. Ook van Marc Bijl. De beste verkoopstickershow ever was toch For The Love Of Money van trendbeheer. Peim van der Sloot won de NN Award 2024 met zijn stickershow.

En buiten Art Rdam zelf:

Performance Rosa Barba in Depot Boijmans was niet mis.

Aletta de Jong bij Rotterdam XL in de koopgoot.

Tonio de Roover prachtsculptuur ook Koopgoot.

Alle berichten op een rij:
trendbeheer.com/tag/art-rotterdam

About Jeroen Bosch 4735 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*