Amsterdamse armoe

mirny_belaz.jpg

Bouwput Stedelijk: bij het rode pijltje komen de Fuchsen te hangen. (Link)

“Bouwput Amsterdam kan de kunstliefhebber maar weinig bieden. […] Die vraagt dringt zich op als je terugblikt op het afgelopen jaar, waarin je voor de spraakmakende exposities over beeldende kunst vooral in Den Haag en Rotterdam moest zijn.”

trouw.nl/degids/[…]/kunst_Amsterdamse_armoe

4 Responses

 1. rob knijn says:

  En waar en wanneer gaan we lijstjes tegenkomen met meest schitterende, maar toch vooral helaas, meest bedroevende stukjes over beeldende kunst in Nederland, Amsterdam, Rotterdam enzovoorts? Dit stukje, met een flinterdunne constatering, aangevuld met bewijzen die de armoe eigenlijk landelijk blootlegt, mag wat mij betreft meedoen.
  Blockbusters, bezoekersaantallen, daar kunnen de critici tenminste nog iets mee. Misschien zou het goed zijn als die cijfers volgend jaar maandelijks bij elkaar worden gezocht, hoeven ze helemaal niet meer kritisch te zijn over de inhoud van het gevoerde programma. Alleen nog over het PR beleid van de musea. Of ben ik nu weer te kritisch?

 2. JB says:

  De door mij geplaatste link naar dat Trouw artikel: leuke kop maar het stuk zelf gaat helemaal nergens over. De koerant zonder kunstredactie constateert maar wat. Het klopt dat op museaal gebied Amsterdam plat ligt, maar was Rotterdam zo’n feest dit jaar?

  Het wordt lijstjestijd: op trendbeheer traditioneel pas de laatste dag van het jaar.

 3. E.Rosie says:

  Gelukkig was Eindhoven cultureel gezien weer helemaal spetterend en bruisend in 2007, anders zou ik me pas echt zorgen maken.

  Oftewel; het kan altijd erger.

  Amsterdam / Rotterdam..get over it.

 4. de M says:

  bilthoven was ook een gekkenhuis in 2007,
  vooral de sportuitlaat vond er gretig aftrek!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *