Sneak preview Lantaren-Venster: Boy A

boya.jpg

Boy A, John Crowley, 2007

Verfrissend goed geacteerde en geschoten romanverfilming, geinspireerd op de moord op Jamie Bulger. 20-Jarige komt vrij uit de gevangenis, na 10 jaar gezeten te hebben vanwege een moord op een leeftijdgenootje. Uiteraard spelend in Engeland: de gewelddadigheid van de onderklassejeugd, goed willen doen, aanstaande volksgerichten en ander Dickensiaans drama. De stilering is ook ongemerkt goed. Iedere associatie met Joran van der Sloot slaat bij nader inzien nergens op.

www.imdb.com/title/tt1078188/

You may also like...

1 Response

  1. JB says:

    Erg goede film. Top. Beste dit jaar in de sniek. Waanzinnige esthetica – zeker de eerste helft is elke still een plaatje – zonder dat dat stoort.

    En ongevraagd actueel -hoewel anders- met Cohen op verstoringsjacht? “Misschien heeft iemand de zedendelinquent in Amsterdam herkend op straat.” http://www.nrc.nl/binnenland/article2050831.ece/Alarm_als_zedendelinquent_kinderen_wil_helpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *