Niels Post
About Niels Post 6698 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

6 Comments

  1. Het oude probleem van het kunstobject als unica en commodity. Het probleem van de toegankelijkheid ervan is opgelost als Caldic een museum zou stichten, of de stad R’dam voor hem.
    Een beetje een stuk waar de onrechtvaardige verdeling van welvaart aan ten grondslag ligt. Niet echt een nieuw probleem lijkt me.

  2. Hallo Trendbeheerders c.s.,
    bedankt voor de link! En voor wat betreft de reacties: ik sluit me graag aan bij de opmerking ‘niet nieuw, wel actueel’. Jullie hebben gelijk dat dit soort standpunten al vaker verwoord zijn, maar bij de Caldicshow blijven dit soort kritische geluiden uit. En de recensies zijn dacht ik nogal positief. Dat behoefde toch wel wat correctie. Overigens: de toegankelijkheid van het werk wordt niet beter als Van Caldenborgh zijn eigen museum sticht maar dan gebruikt hij in elk geval niet de openbare kunstinstellingen. Groet, Sandra Smets

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*