Oscar Tuazon (Sensory Spaces 1) @ Boijmans

oscar-tuazon-0

Oscar Tuazon’s werk op de tentoonstelling Minimal Myth was niet verbijsterend brilliant (een uitgekreukte muur) maar de serie ruimtelijke ingrepen in de Willem van der Vorm Galerij achter de entree werkt wonderbaarlijk wel.

boijmans.nl/nl/10/persberichten/pressitem/392

oscar-tuazon-2

oscar-tuazon-3

oscar-tuazon-4

oscar-tuazon-6

oscar-tuazon-7

oscar-tuazon-8

oscar-tuazon-9

Na voorgaand op die plek al Christophe Coppens (één woord: superb) nu een murenspel in staal en beton, een doolhof van doorkijkjes.

Eerste uit een serie van drie site specific installations van kunstenaars die niet of nauwelijks in Nederland te zien waren en die de argeloze bezoekers de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst moeten tonen. Next is Sabine Hornig.

Het is opnieuw een geslaagd intermezzo op een niet zo makkelijke binnenruimte. Hoe komt het dat niets lijkt te lukken in de Serra-zaal even verder, die eigenlijk helft van de tijd leeg lijkt te staan?

serrazaal

Ik kan me eigenlijk geen enkele(!) geslaagde tentoonstelling daar herinneren. Het lijkt wel of men niet goed weet hoe er mee uit de voeten te geraken. Een zaal als een onwillig aanhangsel – uit de loop maar in het zicht: het is een continue etalage door de raampartijen straatzijde en roept in die hoedanigheid om meer inzet en experiment.

Oscar Tuazon (Sensory Spaces 1) is een must see – nog tot 29 september.

boijmans.nl/nl/10/persberichten/pressitem/392

You may also like...

1 Response

  1. Sandra F. says:

    En de video is ook sinds vandaag online: http://www.arttube.nl/nl/video/Boijmans/Oscar_Tuazon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *