15 Responses

 1. Kees says:

  Een verrassend rijtje, raar dat er geen choreografen/dansers bij zitten. Het zijn in ieder geval niet de voor de hand liggende Peter Struijkens c.s. van deze wereld!

 2. Verrassend in welke zin, Kees? IK vind het namelijk een vanuit de inzet van de KNAW tamelijk voor de hand liggende lijst.

 3. segbars says:

  Ja, dat vind ik ook. Een dwarsdoorsnede van established names doorheen alle disciplines. Ik mis eigenlijk een afvaardiging institutionele smaakmakers. Waarom staan er geen mensen van presentatie- of onderzoeksplatformen bij? Deze bemiddelaars zijn minstens van even groot belang bij het vaststellen van de artistieke definitie.

 4. pop says:

  Lijkt me inderdaad van minstens zo’n groot belang om de artistieke definitie vast te stellen en in de toekomst te verruimen.

 5. Piet Carrera says:

  VIER vrouwen??

 6. aap says:

  Henny vrienten en schijtman, maakt het voor de hand liggende lijstje ook nog eens ongeloofwaardig.

 7. JB says:

  Prima namenlijst, daar niet van. Allemaal hotshots op een rijtje. Maar wat gaan ze nu doen? KNAW heeft een ‘alle mannen – en een paar vrouwen -verzamelen’ geblazen en nu? Gaan ATF en Jansen samen erm? Of gaat Mik eh een film maken? lezing houden? Gaan ze met zijn allen in een kring zitten, bier drinken?

 8. Piet Carrera says:

  Deze Excellenties zullen het zelfs over het kleinste detail niet eens kunnen worden.

 9. Erik says:

  Hoog zomergastengehalte

 10. Kees says:

  @ Arno: misschien was ik te cynisch, ik had andere verwachtingen. Dit is een heel mooi rijtje en ik ben benieuwd wat het gaat opleveren.

 11. Ellen says:

  cynisch of realistisch of wat dan ook, diep gelovig zal ik ook nooit meer worden. Maar elk nieuw initiatief van een beetje kaliber heeft een kans.
  Wat ik heel fijn vind klinken zijn teksten zoals
  het ingezonden stuk van Anna Ramsair in BK-informatie van februari. Helder zonder iets af te doen aan het complexe van het kunstenaarsschap.

 12. Galerie Sissingh says:

  “kouwe kaskenade”, zou mijn oude vader gezegd hebben

 13. Erik says:

  Kunstenares Barbara Visser is één van de 19 geselecteerden voor de Akademie van Kunsten. Zij geeft een interview bij BOK over wat de bedoeling is: http://www.boknet.nl/kunstnieuws

 14. ellen says:

  @Erik
  Ook een goed verhaal. Precies waar het om gaat, niet meer en niet minder.noem het Ambassadeurs of missionarissen. Als ze/we het goed doen is er veel winst te behalen. (Ik bedoel dat in de categorie geloof hoop en passie). Verder is de discussie over hoe waarom en waarvoor natuurlijk ook van de parallelle eerste orde.

 15. Ellen says:

  ook een fijn stukje:
  op Opinie pagina van NRC vandaag
  Invloed van kunstenaars op discussies? Onzin
  van Robert Anker

  ennnn…ik heb weer lekker gewerkt op het Malieveld vanochtend.
  En als die 400 honderd miljoen uitgedeeld wordt….blij! en kan er weer verder gewerkt en verwerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *