Helsinki update

Jan Breughel

Jan Breughel- Allegory of water.

In het mooie Kiasma te Helsinki momenteel een grote verzamel-expositie rond het thema ‘benadering van het landschap door de eeuwen heen’ met als toepasselijke titel Landscape en op de bovenste verdieping (van de drie) de tentoonstelling Ars Fenica 07. Een Finse kunstprijs met vier kandidaten.

Een kleine selectie waarin de zaal met Land Art Amerikanen helaas ontbreekt.

Bij binnenkomst een mooie variant op het thema Renie Spoelstra door Marte Aas getiteld Like a forrest.

Marte Aas

Daarna een zaal vol met water gerelateerde onderzoeksresultaten van Tuula Närhinen waaronder deze naar het hedendaagse landschap op de contemporaire bierfles.

Tuula Narhinen

Tuula Narhinen

Jan Brueghel

Helaas komt Jan Breughel hierdoor wel heel erg in een verloren hoekje te hangen(gaat namelijk ook over water).

Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger

Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger

Swan Lake van Gerda Steiner & Jörg Lenzlinger, was eigenlijk onderdeel van de grote zomer expositie Ars ’06. Nog steeds aanwezig want binnen thema landschap en persoonlijke favoriet van directeur.

Pekka Nevalainen

Pekka Nevalainen

Pekka Nevalainen- Nature documentary.

Teuri Haarla

Teuri Haarla- The body of Meomory-Soil 1998-05-20

Santeri Tuori

Santeri Tuori- Waterfall (2005!). Een van de veel te velen in een ellenlange rij van kunstenaars die werken volgens de formule ‘camera richten op water + zwart/wit + slowmotion + voor de diepgang nog een half ingemixt fotootje van datzelfde water = videokunst’. Het enige wat nog ontbrak was de gedragen stem met een verhaaltje voor nog meer diepgang.

Oliver Whitehead

Dit werd weer helemaal goedgemaakt door het geniale Parkbench van Oliver Whitehead.

Lauri Astala

Lauri Astala

En het hele mooie Songlines: A composition for Globe and musical box, een bronzen aarde die eewig zijn rondjes draait als speeldoos door Lauri Astala.

Ars Fenica 07

Tot slot een klein rondje Ars Fenica 07, de Finse jonge kunstprijs met deze keer als genomineerden Markus Kåhre, Anna Tuori, Elina Brotherus en Elina Merenmies(geen foto’s).

Markus KÃ¥hre

Markus Kåhre met een variatie op het thema vlag.

Markus KÃ¥hre

Daarnaast nog drie variaties op het thema optische illusie door dezelfde Markus Kåhre. Niet bijster orgineel maar wel bijzonder effectief waaronder deze spiegel.

Anna Tuori

Anna Tuori

Schilderijen van Anna Tuori met als persoonlijke favoriet dit kleine bowling tafereeltje.

Elina Brotherus

En als allerlaatste een foto van Elina Brotherus Der Wanderer 5.

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*