Espoo

Pekka Jylhä

Pekka Jylhä- With tremor and respect.

In Espoo werd 13 oktober jongstleden het grootste museum voor moderne kunst van Finland geopend. EMMA ofwel Espoo Museum of Modern Art. Basis vormt de Saastamoinen Foundation Art Collection, een privé collectie die een mooi beeld laat zien van de hedendaagse Finse kunst met als vertrekpunt de Finse expresionisten van begin vorige eeuw.

Verder nog te zien een groot Malevich overzicht, inclusief het zwarte vierkant(heel gaaf om in het echt te zien!). Een tentoonstelling van Russisch avant-gardisten en een uitgebreid eerbetoon aan Shirin Neshat met maar liefst 5 grote video installaties(op z’n museums dus grote donkere ruimtes met bankjes) en een aantal fotowerken.

Maar het ontdekken van de onbekende Fin blijft natuurlijk het leukst/ interressantst.

EMMA

EMMA

EMMA

Marjatta Palasto met als basismateriaal binnenband.

Marjatta Palasto

Marjatta Palasto

Janna Syvänoja met een variatie op het thema puzzel.

Janna Syvänoja

Janna Syvänoja

Van Ismo Kajander(check die website!) o.a. deze variaties op de thema’s brievenbus en King Kong.

Ismo Kajander

Ismo Kajander

Ismo Kajander

Shirin Neshat

Shirin Neshat

Shirin Neshat

Shirin Neshat

Tarja Pitkänen

Tarja Pitkänen- Raspberry teeth & blueberry teeth.

Terhi Heino

Terhi Heino

Terhi Heino

Terhi Heino Lichen skirt & Onion boots.

Inka Nieminen

Inka Nieminen

Inka Nieminen- Transparant waiter. Een variatie op het thema Mark Jenkins.

Eric Freeman

De lounge met in de achtergrond een echte Eric Freeman (geen Fin maar USA).

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

  1. Hee, ik heb in dit gebouw 4 maanden gewerkt in 2002 tijdens de renovatie. Die Finnen zijn meer dus dan 4 jaar aan het opbouwen geweest en die sneeuwhaas is volgens mij ook al niet eens uit hun eigen collectie. Maar het is wel eindelijk af..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*