Reineke Otten

Reineke Otten

woensdag 8 november: presentatie van het boek China Daily Life door Reineke Otten.

Duizenden foto’s zijn ingedeeld in de verschillende rubrieken van het stedelijk profiel. De postzegelvellen met foto’s geven een gedetailleerde indruk van het land en de cultuur. China Daily Life werkt als een telefoonboek: hoofdrubrieken zoals architecture, city details, food, people en streetculture zijn onderverdeeld in subrubrieken zoals gated community, airconditioning, urban food, hustlers, poor traditional en Hong-Kong jungle. Zo ontstaat een beeld van het alledaagse leven, tegen een achtergrond van razendsnelle ontwikkeling. Otten ,,Mijn boek is net zo tijdelijk als een Ikea-gids. Het gaat over het China van nu. Hele wijken worden neergehaald, veranderen in bouwputten en transformeren in no time tot shoppingcentre.’’

Locatie presentatie: een van de mooiste Chinese supermarkten van Rotterdam, Wah Nam Hong (West-Kruiskade 4-6, van 18.00 tot 22.00 uur).

China Daily Life is te koop bij de boekwinkel of bij de uitgever: www.veenmanpublishers.com

China Daily Life: Reineke Otten.

Tekst: Charlie Koolhaas.
Ontwerp: 75B
192 pagina’s, 20,6 x 26 cm upright, softcover
ISBN 90 8690 023-2
Retail price €24,50

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*