Ondertussen in Parijs #3

Het woord is aan Parijse correspondent Jeroen Jongeleen:

Nou ik ben weer even in het schone zuiden, en het is me daar moooi jongen. Hier een paar plaatjes van twee daagjes kunst doen / goede tijden, slechte tijden.

Agnes B laat een handvol parijzenaren zien. Ze blijft het proberen. Artistes encore un effort. Ik had oppasdag, dus guus moest mee.

AgnesB

françois morel

Het openhaard-vuur van François Morel viel zeker in de smaak: een brandende auto, geschoten tijdens de parijse rellen van vorig jaar. Gezellig voor thuis.

advertentie(s)

françois morel

Een ander klein maar fijn werkje waren een reeks gefotografeerde kauwgum-stickertjes. Praatje bij dit plaatje: de superhelden-plaatjes zijn gefotografeerd in de Santée gevangenis, een beruchtte onderkomen voor tegen de lamp gelopen graffitischrijvers van de stad. De foto’s zijn genomen met een, tijdens het bezoekuurtje naar binnen gesmokkelde, horloge-camera.

Olivier Stak

Ook Olivier Stak was weer van de partij met z’n Herbier. De gebrandmerkte planten-namen van de betonnen flats van zijn banlieu.

Duster, PQ & Space Invader

Om de hoek tussen Agnes B en Centre Pompidou: knip en plakwerk van Duster, PQ, en de onvermijdelijke alom aanwezige Parijse Space Invader.

En daar weer op steenworp achter de galerie van Nathalie Obadia met de uitermate grappige selfmade-relikwieenverzameling van Jeffrey Vallance.

Jeffrey Vallance

Jeffrey Vallance

Jeffrey Vallance

Jeffrey Vallance

(prijzen varieren tussen de 12000 en de 15000euro)

Samuel Beckett

Omdehoek het Centre Pompidou, maar een blikkenman op een kratje met een bordje “no gratis foto” weerhield me ervan om de samuel beckett-expositie te bekijken. Die loopt tot 25 juni, dus nog genoeg tijd voor een andere keer.

Tuileries

Dagje later nog even een vriend beloofd te bezoeken die hielp op de kunst en antiekbeurs in de tuinen van de Tuileries.

Tuileries

Gustav en ik zaten op een gelijke golflengte wat betreft de kwaliteit van het gebodene.

Tuileries

Tuileries

Tuileries

Snel naar buiten om nog even bij Anne De Villepoix naar binnen te hollen voor mijn wekelijkse shotje MB.

Marc Bijl

Dagafsluiting: plakactie van G aka Jerome Demuth die ik jullie niet wilde onthouden. Bezige bij in het parijse cultuurlandschap. fotograaf, kunstenaar, posterplak-artiest, mainman achter graff-it magazine.

1984, Orwells boek, opgeplakt op het enige legale kunstwildplak-bord als kunstenaarsinitiatief van parijs, genaamd M.U.R(modulable,urbain et reactif) wat voortkwam uit het guerilla-postplakinitiatief Une Nuit. Een hardbevochten vrijplaats van Jean Faucheur, heroverd op de overal aanwezige mega-borden van Viacom en consorten.

Jerome Demuth

Jerome Demuth

Het angeltje van het werk zat m in de kleine camera in de linkerbovenhoek van de lijst, die de lezers en kijkers voor het bord vastlegt en binnen in het belendende cafe projecteerd. Iets wat naar zeggen in Frankrijk ten strèeeengste verboden is als je daar niet de juiste vergunningen voor hebt aangevraagd.

Jeroen J.

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

9 Comments

 1. hoi gustav en jeroen
  28 april kunnen jullie weer een shotje MB halen bij Cosmic gallery Rue de L’equerre in de groupshow “space oddity”
  gegroet , het ga je bon ton amis fabuleux pas de deux
  l’art pour l’art c’est la vie

 2. he pietje plug, denk niet dat ik er dan nog ben helaas, maar lees en kijk het graag op trendbeheer (advertentie)

 3. Ik heb Olivier Stak laatst geïnterviewd n.a.v. Glitter, zijn expo die momenteel loopt in Brussel.

  Je kan het interview hier bekijken.

 4. hey jeroen!
  je suis tombé par hasard ici, merci pour ton petit “report”.
  c’etait sympa de vous voir avec gustav!

  à bientôt,
  francois.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*