Wie wordt kunstenaar van het jaar?

db_Ad_Arma_P8021748_011.jpg

Wordt het Ad Arma? […] Op vrijdagavond 2 november wordt de nieuwe Kunstenaar van het Jaar bekend gemaakt tijdens het feestelijke Kunstweek Bal in Club IMAX in Rotterdam. (Link)

Interview met David Kunstweek Polak:

“Bekend of niet, dat maakt toch niet uit? Als er maar sprake is van professionele kunst. En nou kunnen we daar natuurlijk ook wel weer een boom over opzetten, over wat dat is, professioneel, maar heeft dat zin, vindt u? […] Kunst maakt gelukkig, dat is bewezen. ”

bndestem.nl/cultuur/article2088535.ece

About Jeroen Bosch 4645 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

21 Comments

 1. zou je nog steeds kunstenaar van het jaar kunnen worden puur en alleen door het tonen van blote borsten op het internet?
  ik vrees van wel.

 2. wat mij betreft Daan Samson, na dat hele SYB verhaal, daarom nomineer ik hem persoonlijk!!

 3. Dat is trouwens vanavond. Voor 195 euro.
  Zullen we even gaan kijken Simon?
  Ik ben met name benieuwd naar die heggescharen die door studenten van de Willem de Koning zijn gemaakt om een lint door te knippen.
  Indrukwekkende sponsorlijst trouwens zeg.

 4. Tijdens het feestelijke Kunstweek Bal is de winnaar van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar 2007 bekend gemaakt. De nieuwe Kunstenaar van het Jaar is Ad Arma. Na Jeroen Hermkens (2006), Jacques Tange (2005), Jurriaan van Hall (2004) en Corneille (2003) is Ad Arma de vijfde kunstenaar die zich Kunstenaar van het Jaar mag noemen. Met circa 450 feestvierende Bal-gangers, waaronder veel kunstenaars en BN-ers, als getuigen, nam de nieuwe Kunstenaar van het Jaar de BCD Travel Kunstweek Prijs, € 10.000,- in contanten in ontvangst en de BCD Travel Kunstweek Reisbeurs ter waarde van € 3.000,-. Op de tweede plaats eindigde Henk Helmantel gevolgd door Anton Corbijn en Marlene Dumas. Zij voeren de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde beeldend kunstenaars zijn opgenomen.

 5. Dat stemmen ging toch via het alom fraudegevoelige email-stemmen? Gewoon je computer instellen dat ie elke minuut hetzelfde mailtje verstuurd… en je bent een winnaar! Jippie..

 6. Wat jammer, dat er zoveel wordt gesteld, wat helemaal niet waar is. Het stemmen bijvoorbeeld gebeurt in 4 stemronden waarbij deskundigen en het publiek elkaar afwisselen.

  Maar dat is niet de essentie van mijn reactie: het is jammer dat een initiatief waarmee beeldende kunst en Nederlandse beeldend kunstenaars onder de aandacht worden gebracht van een groot publiek, door (gelukkig maar) enkelen niet op waarde wordt geschat.

  Mijn advies aan hen is: verdiep je eens in wat de Kunstweek doet en je ononderbouwde negatieve commentaar zal veranderen in waardering.

 7. Vanwege in het verleden gepasseerd buitengewoon onbeschoft gedrag van de voorzitter van deze club peins ik er niet over om lid te worden. Elk gesprek met deze organisator is mi overbodig en onmogelijk gebleken. Meneer wist ook zeker dat ik kwalitatief niet in aanmerking zou komen om in zijn weinig aangename kringen te worden geaccepteerd. Leuker kon hij het niet maken….Hij heeft gelijk dat mijn werk niets voor stelt : overigens, hij heeft mij niet nodig en ik hem niet met exposities in Amsterdam, Den Haag, Londen, Parijs en New York

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*