Sneak Preview Lantaren-Venster: Tuya’s Marriage

tuya1.jpg

Tuya de hun shi, Quanan Wang, 2006

Tuya moet op de mongoolse steppen een huishouden van invalide man, twee kinderen, een kudde schapen en een kameel runnen. Praktisch als de mensen zijn, besluiten ze om te scheiden opdat de niet onaantrekkelijke Tuya een tweede man kan vinden die mee kan helpen om haar huishouden te runnen. Met de huwelijkskandidaten rukt de de moderniteit ook op, op allerlei manieren. Volgens de regisseur een registratie van een snel verdwijnende wereld, en zijn nostalgie lijkt op die van de oude western.

Deze film is (uiteraard) geen western-opera a la Sergio Leone, maar dat moet men ook niet willen. Winnaar van de Gouden Beer 2007.

imdb.com/title/tt0949564/

tuya2.jpg

tuya3.jpg

tuya4.jpg

tuya5.jpg

tuya6.jpg

tuya7.jpg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*