Update 5: Daan Samsons ‘Sleutelfiguren 2007′

DaanSamson_Update_KetelOne1.jpg

‘THE SMOOTHEST’ STOOKT HET VUUR OP

Daan Samson:
“De makers van Ketel One Vodka hebben aangeboden om cocktails te bereiden tijdens ‘Sleutelfiguren 2007’. Samen met mijn toeschouwers ga ik aanstaande vrijdag afwachten of Nicolaus Schafhausen mijn spelletje wil meespelen…”

De inhoud van Daan Samsons derde koelkast sluit naadloos aan op de status van de bijbehorende sleutelfiguur. De Schiedamse distilleerderij Nolet zal de laatste koelkast vullen met haar wereldwijd befaamde ‘Ketel One Vodka’. Het stijlvolle bedrijf heeft aangekondigd ter plekke drankjes te mixen wanneer de deur van Koelkast NO.3 ontgrendeld wordt.

DaanSamson_Update_KetelOne3.jpg

Ketel One Vodka (“the smoothest vodka imaginable”) past volgens de kunstenaar prachtig bij de internationale allure van Nicolaus Schafhausen (directeur kunstcentrum Witte de With).

“Ketel One Vodka staat mondiaal gelijk aan pure klasse. Met name in de Verenigde Staten heeft dit Hollandse merk een tot de verbeelding sprekende glamour-status verworven. Met een minder product zou ik de heer Schafhausen natuurlijk niet willen lastigvallen.”

DaanSamson_Update_KetelOne2.jpg

Bekijk de Oproep aan drie sleutelfiguren uit de kunstwereld
Bekijk Update 1
Bekijk Update 2
Bekijk Update 3
Bekijk Update 4

Daan Samsons ‘Sleutelfiguren 2007’
Het Wilde Weten Rotterdam
Vrijdag 7 december / Vanaf 20:30 uur

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

10 Comments

 1. In eerste instantie rezen mij de haren weer te berge bij dit nieuwe werk van Daan Samson maar ik begin nu toch wel nieuwsgierig te worden. Tot vrijdag dan maar.

 2. Je moet alleen wel even wat aan dat Willem Ruis/Willibrord Frequin haar doen Daan. En investeer ook meteen in schoenen die wel bij je pak passen. Ik weet het, het is futiel en oppervlakkig en zeker in vergelijking met de enorme slag die jij ongetwijfeld gaat slaan en ik was ook al die zeur op je vorige update (ik neem het terug hoor van die cola, het gaat prima zo met jou en de drankenindustrie) maar wedden dat de heer Schafhausen ineens een schoenentype blijkt te zijn?. En dan sta je daar met je ketel one en je mond vol tanden. En dat is dan toch zonde.

 3. Dat zal best maar dan verwacht ik ook een bijpassend rubberen pakje.

 4. Wanneer geen van de sleutelfiguren op komt dagen wordt het dan als onbeleefd ervaren als een groepje opgeschoten jongeren de koelkast openslopen?

 5. Ik ben een vosje, maar dat weet je al. Gister wel nootjes maar geen kutje gevonden. Symboliek verbleekt in het aangezicht van vodka. Zo werkt dat. Dat ik kom, dat staat vast. Of ik een sleutel meeneem allerminst. Wat denkt men wel. Macht en erotiek, Macht en erotiek. Ik heb zin in friet.

 6. Can you remember a time when this city was
  A great place for architects and debutantes
  A nice place for midwives and crossing guards
  And on, and on…

  Hold on children
  Your mother and father are leaving

  Do you remember a time when this pool was
  A great place for waterwings and cannonballs
  A nice place for astrologists and blow up dolls
  And on, and on…

  Hold on children
  Your best friend’s parents are leaving

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*