Jong geleerd is oud gedaan

Dakota King began collecting art in 2002 at age 4 and already her collection has grown to 40 pieces. So far, her favorite is this Andy Warhol panda, spotted by her dealer in a Los Angeles gallery a few years ago. (Uit de slideshow)

Leuk om te lezen: zo kan het dus ook. Een combinatie van vuiligheid en gekkigheid.

“At Sotheby’s in New York, an 11-year-old boy with blond ringlets waved a paddle last fall and successfully bid $352,000 for a Jeff Koons sculpture of a silver gnome.”

Het leeuwendeel is beyond crap. Lees en huiver.

“It’s nice to show off that my son likes art. […] Charlie and his 13-year-old brother, Gabriel, started collecting by asking their parents to buy them graffiti art and anime. […] Shammiel Fleischer-Amoros, a 10-year-old New Yorker, has been collecting art since she was 4. […] Taylor, now 14, decided at age 7 that he wanted to collect art revolving around his favorite food: candy.”

online.wsj.com/public/artic[…]013.html?mod=tff_main_tff

About Jeroen Bosch 4743 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

  1. Uit september 2007, maar pas algemeen opvraagbaar sinds de archieven van de wsj vrij toegangkelijk zijn. Als je het leest denk je: 100% gelogen. Maar dat is het wellicht niet: in het hele stuk komt geen inhoudelijk argument voor. Kinderen willen kleur, dieren, smurfen. Beetje dure kleur, dieren, smurfen maar whatever.

  2. Hoe komen die Amerikanen toch altijd aan zoveel cash? Er is een programma op MTV dat ‘My Sweet Sixteen’ heet, daarin krijgen kinderen die 16 worden van hun ouders een feest voorgeschoteld ter waarde van een paar ton. Vast onderdeel is de overhandiging van de autosleutels van een Mercedes ofzo, waarna dochterlief in janken uitbarst omdat de kleur niet goed is. Bizar.

  3. Smurfen zijn ok, smurfen zijn de belichaming van onze ziel.

    ‘En Hele Grote Smurf smurfte de smurf naar zijn aangesmurft’

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*