Van een lekker biertje etc

lekkerbiertje76776767.jpg

Bestuursvoorzitter Pasman met nieuwe eigentijdse groene grolsch beugelfles ANP PHOTO PERSSUPPORT Foto en bijschrift vallen buiten de redactionele verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het geleverde bijschrift.

Na introductie van een groen flesje onder het mom “bier mag weer gezien worden(?)” – dat grappig genoeg niet in een ander krat dan dat van Grolsch past, waardoor vele honderden grootverbruikers Grolsch noodgedwongen de deur uit hebben gedaan – moet nu de klassieke bruine beugel eraan geloven.

Ah, marketingblabber:

“Thanks to […] the new swing-top bottle, we have established ‘contemporary’ as another of our brand values. As a result, our beer is more attractive to a younger target group’.”

The Primary Target is to Reach the Goal: In 2010 drinkt er boven de zestien niemand meer Grolsch. Daar mag je Pasmans cum suis op afrekenen.

royalgrolsch.com/de[…]&country_id=123&cid=282

(De biersite van Grolsch opent met een onverstaanbaar mummelende sukkelaar op een kinderfiets… “Ik ben Ton Brouwer [hahahaha] van Groslch Gandioose Gerschthits. BEN JIJ AL ACHTTIEN? BOVEN DE ACHTTIEN KOM JE DER NIET IN!”)

About Jeroen Bosch 4658 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

11 Comments

 1. Waarom zou een Grolsch grootverbruiker zijn pijpjes in een krat van een ander merk willen stoppen? Grolsch-grootverbruikers zijn volgens mij nogal merkvast. Daarnaast halen ze hun bier ook per krat en niet per pijpje (wie doet dat eigenlijk wel?). Bovenstaand probleem zal dus nooit aan de orde zijn.

 2. Het gaat om de vorm oles. Het gaat om de vorm. De inhoud is voor Grolsch veul minder interessant. Daar verdien je geen cent mee.

  @Slagers:
  HWW haalt bier per kratten doch ook (wel eens) Hertog Jan. Of Heinekes. Afhankelijk van de bonus bij de smurfenwinkel. Maar ledige bierflesjes sorteren, dat doen we niet. Grolsch komt er kortom niet meer in bij HWW.

 3. Sorry, mijn fout. Ik dacht dat we het hier over serieuze bierdrinkers hadden, maar als je bierkeuze afhankelijk is van de bonus kan ik dat niet bepaald serieus noemen.

 4. Beste JB, het gaat op zn best om een combinatie. Ik drink liever lekker (over smaak valt te twisten) bier uit een lelijke fles dan pis uit een designbottle. Als ‘gezien worden’ jou criterium is om bier te drinken dan zou ik niet graag met jou gaan stappen.

 5. kolsch in keulen bij fruh (her en der umlauten invoegen) daar blijf je van drinken
  op art cologne ook trouwens

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*