Sneak preview Lantaren-Venster: Milk

Milk, Gus Van Sant, 2008

De opkomst en ondergang van Harvey Milk, de homo-politicus die in de jaren 70 de homo-emancipatie in de USA vanuit San Francisco mede vorm gaf. De opkomst van Milk verloopt parallel met de opkomst van The Castro als brandpunt van de Amerikaanse homoscene. Met als centraal punt het gevecht om proposal 6, het referendum om de rechten voor Californische homo-leraren. De film schetst de strijd als heroïsch, terwijl in werkelijkheid gouverneur Ronald Reagan gewoon op de hand van de homo’s was. Sean Penn als Milk zet de nichterige kant van zijn acteren extra aan, en beelden maken van Anita Bryant een verdiende wicked witch of the east. Hoog snorrengehalte. Beste rol voor Josh Brolin, eigenlijk.

imdb.com/title/tt1013753/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*