The Fringe Projects / Vibskov & Emenius @ Zeeuws Museum

zeeuwsmuseum1

Het Zeeuws Museum toont lef. Het oorspronkelijk ‘regionale museum’ heeft de Deense modevormgever Henrik Vibskov en de Zweedse grafisch vormgever Andreas Emenius uitgenodigd om de boel eens flink op z’n kop te komen zetten. Afgelopen vrijdag vond de opening plaats van de spraakmakende expo The Fringe Projects

zeeuwsmuseum2

De heer Vibskov (rechts) is mode-ontwerper, beeldend kunstenaar, filmmaker en eveneens drummer in de band van Trentemøller.

zeeuwsmuseum3

Andreas Emenius (links naast raceauto) werkte eerder samen met Neville Brody. Hij ontwierp voor ondermeer Kenzo, Adidas, Nike, DNP Tokio en Das Schauspielhaus (Hamburg).

zeeuwsmuseum6

Christie Arends (Zeeuws Museum):
“De titel ‘The Fringe Projects’ heeft betrekking op het feit dat de projecten in de marge van allerlei disciplines worden uitgevoerd. Het woord ‘fringe’ moet ook letterlijk genomen worden. In alle projecten staan franjes centraal”.

zeeuwsmuseum5

Vibskov en Emenius hebben het hele museum tot hun beschikking gekregen om hun ‘fringes’ te presenteren.

advertentie(s)

zeeuwsmuseum8

Het duo biedt ‘nieuwe perspectieven’ op de vaste collectie…

zeeuwsmuseum7

Vibskov/Emenius (op metropolism.com):
‘De fringe is op zichzelf niet interessant, het wordt pas interessant als je er herhaling of beweging aan toevoegt. We gebruiken de fringes als een soort esthetische lijm, een visuele ingang in ons universum en daarbij gebruiken we illusie, oppervlakte en beweging als algemene thema’s, maar elk project heeft zijn eigen inhoud, en het hele verhaal komt pas samen als alle tien projecten gerealiseerd zijn.’

Te bezoeken t/m 7 juni 2009
www.zeeuwsmuseum.nl

3 Comments

  1. Als w139 straks na twee jaar weer wil wisselen van directeur dan komt meneer Gijs Frieling vrij, ik gok op hem.

    Ik zet alles op Gijs Frieling

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*