Ongekend.nu kunstveiling

annelien

Annelien Kers

ONGEKEND – Young Masters @ Auction zondag 6 september.

De opkomst was flink, maar minus vrienden familie en de vele kunstenaars bleven weinig kunstkopers over. De veilingmeesters vlogen erdoor heen. Veel bleef onverkocht, eigenlijk heel veel.

ongekend.nu

(Tekst en beeld Anouk Griffioen.)

bargebeuren

buitengebeuren

druk1

Anouk Griffioen

drukte

efrat

Efrat Zehavi (onverkocht)

heineken

jandebruinstaand

jandebvruinstaand2

Eén filmstil van Jan de Bruin is verkocht voor 200 euro.

publiek

anoukspanningst

Anouk Griffioen onder de hamer. De spanning stijgt…

veilingmeester tikt af

Veilingmeester tikt af.

Deze kunstenaar is nog steeds niet zeker of ze wat verkocht heeft. Het ging reuze snel, er is geboden en niet onaardig, maar de vraag is of de prijs onder het minimum is blijven hangen.

tompoes

Tom Poes en friends

Ik denk wel dat een volgende keer, met misschien een betere selectie en betere communicatie naar kopers en kunstenaars, ONGEKEND.nu een succesformule in handen heeft. Er is deze keer volgens mij maar tien procent verkocht…

ongekend.nu

About [Redactie] 9072 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

6 Comments

 1. > Mijn dag was goed.

  En een mooie opening bij heden – maar u verkocht goed op de veiling ongekend.nu, vertel: wat voor hoeveel? (als je het met ons wilt delen.) iig gefeliciteerd!

 2. Kleine Note: zeker een derde van de werken is verkocht, dat lijkt me toch zeker niet niets!
  De afgebeelde foto van de performance heet “PIE DESTRUCTER” en is een werk van Mette Sterre.
  http://www.mettesterre.com

 3. ONGEKEND Nieuws
  Op zondag 6 september vond de allereerste veiling van ONGEKEND Young Masters @ Auction plaats te Amsterdam. Meer dan 150 kunstwerken van jonge, in Nederland werkzame kunstenaars werden op de vier voorafgaande dagen tentoongesteld en vielen tenslotte onder de hamer van veilingmeesters Jan Six en Patrick Becks. Rond drie uur werd de veiling geopend met bemoedigende woorden van Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum).

  Aan het aantal weggeven catalogi is af te leiden dat er meer dan 1.000 bezoekers de kijkdagen en veiling hebben bezocht. “Op de veiling waren zelfs meer dan 400 geïnteresseerden aanwezig” vertelt Annelien Kers, die samen met Paul van den Biesen het initiatief heeft genomen. De kunstwerken van toen nog onbekende kunstenaars met een opbrengst tussen de €75 en €2600 hebben een totaal van rond de €30.000 opgebracht. Van den Biesen: “Helaas hebben niet alle kunstobjecten een eerste eigenaar gekregen, maar in de huidige marktsituatie is de eerste editie van ONGEKEND absoluut een succes te noemen”.

  Vooral de schilderkunst en fotografie waren in trek. De hoogste prijs van €2.652 werd op de veiling betaald voor het schilderij ‘Madonna’ van Hendriekje van Houweninge. Een beregende autoruit, geschilderd door Esther Nienhuis, werd verkocht voor €2.180. Voor twee abstracte schilderijen van Diana Roig werd €1.945 en €1.609 afgerekend. De ingebrachte figuratieve schilderijen van Anna Schönig, de sieraden van Maud Simons en de foto’s van Nadine Spronk en Susanne Sikkema zijn uitverkocht.

  “De vele enthousiaste reacties, van zowel de bezoekers als de kunstenaars, en de grote opkomst tijdens de veiling laten ons zien dat we goed op weg zijn met ONGEKEND” zegt Annelien Kers. “Wij verheugen ons op de volgende veiling die plaats gaat vinden in maart 2010 te Rotterdam. Hier zal een nieuwe lichting ONGEKEND(e) kunstenaars worden gepresenteerd.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*