Altijd Bewegen @ Vrije Academie

a1

Met een gloedvol betoog blikte Ingrid Rollema terug op haar directeurschap  van de Vrije Academie.  Ze bepleitte het engagement, het interculturele en het deviante in de kunst.  ‘Alle kunstenaars die goed zijn, zijn behoorlijk neurotisch en hebben allemaal een steekje los.’ Ze maakt zich zorgen over toenemende repressie en verrechtsing.

www.vrijeacademie.org/

a2

Ingrid draagt haar taak over aan Marie Jeanne de Rooij.

a3

In debatten en lezingen werden geëngageerde kunstenaars als Eugene Smith en Pasolini gememoreerd en mocht Linda Polman met Adriaan van Dis in discussie gaan over de zin (en vooral de onzin) van ontwikkelingshulp die met 130 miljard per jaar regeringssteun de op vier na grootste industrie van de wereld is. Volgens Polman kiest het westen voor de makkelijkste oplossing maar is in feite onverantwoord bezig omdat het geld meestal bij de verkeerden (vaak zelfs de beulen) terechtkomt.

a4

De beide directeuren stelden een expositie samen met veel bewegend beeld, onder andere van pas afgestudeerden.  Zoals van  Caterina Pecchioli die  ‘sign language’ toont.

a5

Marcellvs L.

a6

Barney de Krijger.

a7

Constant.

a8

Tekening van Ingrid Rollema.

a9

Jeong Yoon Ahn.

a10

Witte van Hulzen/Sander Breure.

a11

Axel & Helena van der Kraan.

a12

De middag eindigde met een gepassioneerd betoog van Hugo Schuitema die het opneemt voor de vissers en  nieuwe en vergeten vis aan de man wil brengen.

a13

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*