Beautiful Losers

Beautiful Losers

Voor slechts € 14,95 kan je ‘m natuurlijk niet laten liggen, Beautiful Losers. De documentaire over de opkomst en ondergang van Alleged Gallery, een van de culturele smaakmakers van het New York van de jaren 90. Of hoe een kleinschalig kunstenaarsinitiatief gierend uit de klauwen kan lopen. Veel interviews met betrokkenen (o.a. Barry McGee, Steve Powers, Ed Templeton en Harmony Korine passeren de revue), is af en toe wel erg aan de sentimentele kant maar zeker een interressante aanvulling op boek 1 en boek 2.

Beetje vreemde hoes, zeker in vergelijking tot het eerdere artwork, maar dat zal wel te maken hebben met marketing voor een skateboard publiek.

BeautifulLosers.com

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

  1. Is dat de lay out van de DVD. Erg jammer. De eerdere lay out was namelijk erg mooi. Duidelijk skate gemarket “The best skate film since Dogtown and Z-boys”
    Maar zeker geen verkeerd prijsje!

  2. Ik kan die documentaire niemand aanraden, saai. Catalogus van de expo is wel mooi.

  3. Ben ik het niet mee eens want vond hem erg inspirerend. Wel een beetje jammer dat hij nu als skate-film wordt gepromoot aangezien hij welgeteld 2 minuten over skaten gaat. Mooi en ontroerend verhaal over een groep vrienden die interessante werken maken.

  4. Het is juist een aanrader. Een mooi tijdsdocument dat een mooi verhaal neer zet van een zeer inspirerende stroming. Het benoemen als skatefilm is wel misplaatst

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*