Niet normaal

normaal1

Incluis grootse rolstoelbaan

VSB fonds, ZonMw / VWS, Mondriaan Stichting, Stichting Doen, SNS Reaal fonds, Turing Foundation, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fund for Cultural Participation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Bouwkunst, SKAN fonds.

Niet normaal is in ieder geval de hoeveelheid sponsoring en subsidiering.

Het kost vanzelfsprekend een paar centen aan organisatie, inzet en doorzettingsvermogen om dat allemaal bij elkaar te sprokkelen en de entree is dan ook maar liefst elf euro (met museumjaarkaart 7,50).

jacht-op-jan-modaal.nl

De Beurs van Berlage met een buitengemeen breed thema bomvol kunst van grote namen.

“Internationale kunstenaars reageren op hét actuele onderwerp in onze samenleving: wat is normaal en wie bepaalt dat. […] Tentoonstelling en parallelprogramma verleiden, confronteren, relativeren. Humor en rebellie wisselen elkaar af. Kunst en wetenschap komen samen en geven uitdrukking aan urgente kwesties in de samenleving. […] Educatie, bereik en toegankelijkheid zijn de pijlers van de manifestatie.”

hirst

Een kleintje Hirst: Niet Normaal in prijs en daarom een welkome aanvulling in het overvolle programma..

77

“De manifestatie Niet Normaal kan door haar inhoud, scherpte en humor vele deuren openen en bijdragen aan een brede maatschappelijke discussie. Niet Normaal sluit goed aan bij de “waarzijnwemeebezig”-campagne van Achmea”

freeman

Pharmacopoeia

overzicht

“Wat is een beperking? En wat is normaal? De manifestatie Niet Normaal inspireert tot nadenken over normen en waarden over (vermeende) beperkingen en anders zijn. Het spreekt het VSBfonds aan omdat het een breed publiek meeneemt in de discussie over beeldvorming en ‘anders zijn’. Het VSBfonds vindt diversiteit een verrijking voor de samenleving.”

overzicht8

“De aanvraag betreft een veelomvattend en groots opgezet evenement dat zich onderscheidt van andere kunstmanifestaties door een cultureel-maatschappelijke doelstelling te verbinden met hedendaagse beeldende kunst om daarmee een groot publiek aan te spreken. […] De plannen zijn helder verwoord, de randprogrammering is interessant en de organisatie boezemt vertrouwen in.”

hirschhorn1

hirschhorn2

Thomas Hirschhorn

euvel

Christopher Knowles

decor

Twee van de best betaalde decorbouwers van de wereld – Jake en Dinos Chapman – zijn aangetrokken om Stephen Hawking op een berg te zetten.

beam

“De tentoonstelling laat bezoekers nadenken over de huidige normen en waarden op het gebied van gezondheid en ziekte en gewoon of ongewoon zijn. Het bevorderen van maatschappelijke en culturele deelname aan de samenleving heeft DOEN hoog in het vaandel staan.”

tafel

progres

“Niet Normaal is een groots opgezet project van internationale allure, dat het in zich heeft om uiteenlopende groepen mensen te kunnen laten genieten van het werk van (internationale) kunstenaars.”

rentmeister

Thomas Rentmeister

“Niet Normaal · Difference on Display laat niet alleen goede kunst zien, maar verbreedt het begrip diversiteit in relatie tot de beeldende kunsten en het publiek. De tentoonstelling opent zijn deuren voor mensen die anders lijken en misschien niet zijn. Het stelt onderwerpen als invalide-valide, ziek-gezond en de verhouding lichaam en geest en de verbeelding ervan, in een ander daglicht en opent de discussie daarover.”

post

Liza May Post

keramiek

Amzee Perera

jakup

Jakup Ferri

ns

De beeldbepalende Marc Quinn.

(Zie ook: NS weigert posters van Niet Normaal op te hangen)

piccinini

Patricia Piccinini (Waar is kabouter Plop als je hem nodig hebt?)

bourgiuos

Louise Bourgeois

belinda

Berlinde de Bruyckere

Bob-&-Roberta-Smith

Bob & Roberta Smith

evelienkrijl

“Kunst gaat altijd over verschil. De manier waarop curator Ine Gevers dit uitgangspunt weet te verbinden aan thema’s als gezondheid, biotechnologie en daarmee ook de sociale verantwoordelijkheid van onze samenleving is veelbelovend. Het onderwerp wordt steeds actueler. Dit maakt dit project niet alleen interessant maar ook urgent.”

Niet alleen […] maar ook […]

Niet Normaal, nog tot 7 maart in de Beurs van Berlage.

nietnormaal.com

About Jeroen Bosch 4714 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

  1. Via insiders kost het grapje om de nabij 1,5 miljoen. Maar ze waren 2 jaar bezig met organisatie, daarom een wat te doordachte tentoonstelling (lees: saai) ook niet normaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*