Alexandra Crouwers en Johan Gustavsson @ Lief Hertje & de Grote Witte Reus, Den Haag

Al geopend in 2009, maar ook in 2010 te bezoeken: Alexandra Crouwers en Johan Gustavsson bij Lief Hertje & de Grote Witte Reus.

grotewittereus.nl/

Johan Gustavsson en..

Alexandra Crouwers delen het medium in de laatste Lief Hertje show van 2009.

Beiden maken tekeningen die voortkomen uit persoonlijke ervaringen en reflecties.

Maar waar Gustavsson losse werken maakt die korte narratieve momenten tonen..

toont Crouwers eerder een serie van tekeningen die uit een ‘graphic novel’ (mooi woord voor strips voor volwassenen) lijken te komen.

Dat blijkt volgens de zaaltekst te kloppen, want de tekeningen komen uit een serie die ze in Los Angeles gemaakt heeft voor een stripboek over haar ervaringen aldaar.

Bij Crouwers lijkt daarom de aankoop van de nog te verschijnen graphic novel een uitermate geschikte manier om het werk in huis te halen, terwijl bij Gustavsson de werken zelf een rode stip verdienen.

Het mooiste werk in de show is overigens nog te koop.

Casco’s ‘general manager’ Jaring Dürst Britt weet nog niet zeker welke hij mee naar huis wil nemen.

Voor de minder gefortuneerde klant is er altijd nog de mogelijkheid een goed boek in te slaan, want Lief Hertje heeft een flinke selectie culturele uitgaven op de planken staan.

Ook Martijn Verhoeven komt even kijken..

.. en deelt later op de avond zijn genoegen over het geheel met Johan Gustavsson.

De show is nog te bezichtigen tot 6 februari, wel even wachten tot 9 januari, want Lief Hertje en de Grote Witte Reus nemen een kleine winterslaap.

http://www.grotewittereus.nl/

1 Comment

  1. Parallel met de expo bij LHEDGWR loopt er in Base-Alpha Gallery in Antwerpen een solo-expo van Alexandra Crouwers. Ze toont er eveneens de neerslag van haar ervaringen in Los Angeles maar dan via een istallatie waarin video en grote wandschilderingen verwerkt zijn.
    Nog tot 27/2 in Base-Alpha Gallery, Kattenberg 12, 2140 Antwerpen.
    voor meer beelden van deze expo : http://viewmorepics.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewPicture&friendID=89566126&albumId=3092524

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*