Red Bull Art of Can @ Centraal Museum Utrecht

“De grappigste en meest inspirerende stukken kunst gemaakt van Red Bull blikjes, worden in september en oktober tentoongesteld tijdens de Red Bull Art of Can Expo in het Centraal Museum van Utrecht.”

redbull.nl/cs/Satellite/du_NL/Article/De-Expo-021242970661739

Hahaha, 1 april!

Want:

“Het Centraal Museum is het oudste stedelijk museum van Nederland en beschikt over de grootste Rietveld-collectie ter wereld. Naast het werk van Utrechtse Oude Meesters, biedt het Centraal Museum een overzicht van 2000 jaar turbulente geschiedenis, maar staat ook het nu centraal met actuele mode, vormgeving en hedendaagse beeldende kunst.”

En dat is dat.

Of erm… Het zal toch niet… Is het… Nee… Toch?

“Het Centraal Museum gaat samen met Red Bull op zoek naar de meest inspirerende stukken kunst gemaakt van Red Bull-blikjes.

[…]

De kunst om van blikjes Red Bull een meesterwerk te maken, ontstond in 1999.

[…]

Een jury van professionele kunstkenners, waaronder de directeur van het Centraal Museum Edwin Jacobs, oordeelt op 14 mei alle ingezonden werken en selecteert 100 stukken op basis van concept, uitvoering en constructie. “

centraalmuseum.nl/page.ocl?pageid=103&nieuws_id=182&filter=

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

13 Comments

 1. “De grappigste en meest inspirerende stukken kunst gemaakt van Red Bull blikjes”

  Dit is meer een oproep aan creabea-mensen dan aan kunstenaars als ik het goed lees tussen de regels door.
  Eigenlijk best een schoffering voor kunstenaars om zich voor het karretje te laten spannen om toegepaste rommel te maken voor redbull zelf.

 2. “De grappigste en meest inspirerende stukken kunst gemaakt van Red Bull blikjes”

  Het is gewoon letterlijk overgenomen marketingbral, te genant voor woorden. Centraal Museum goes vieze zoete smut. Edwin Jansen laat zich opkopen.

  “De 100 meesterwerken die het best beoordeeld worden door een professionele jury krijgen hun verdiende faam tijdens een expositie in het Centraal Museum.”

  Het is toch werkelijk om van te kotsen. Krijgen hun verdiende faam. Yeah right. Meesterwerken. Staat allemaal op de Centraal Museumsite. Wat een devaluatie.

 3. Echt schandalig dat het Centraal Museum zich hievoor leent. En in het Boijmans ook nog eens esthetische plaatjes uit de wetenschap…
  Onbeschaamd kwaliteit en diepgang verkwanselen voor platte commercie.
  Dit zal overigens zeker een tentoonstelling zijn die onze Halbe Zijlstra zal kunnen waarderen…
  “Eindelijk gaat de beeldende kunst-sector eens commercieel denken en aanhaken bij het bedrijfsleven. En houden ze eindelijk ook eens rekening met wat Henk en Ingrid graag willen zien.”
  Ik hoor het hem al zeggen…

 4. Poeh poeh, nou nou, tsjonge jonge…Wat een zielige zure reacties weer. Waarom zou een museum zich niet met een goedbetaald project richten op de amateurkunstenaars/creabeaknutselaars om daarna het verdiende geld weer te investeren in andere goede, diepgaande exposities of projecten? (Hoog tijd dat die er komen in het Centraal Museum)

  Nee het is geen interessant project, ja de text is infantiel. Ze gebruiken zelfs een molentje als promotie. Kan niet anders dan dat zij zichzelf niet zo serieus nemen. Dat jullie dat dan ook niet doen.

 5. Hahaha!
  Een knutselwedstrijd met lege blikjes, voor ‘alle leeftijden’, en de ‘beroepskunstenaars’ stikken er haast in!

  Laat naar je kijken jongens!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*