Kees Goudzwaard en Wouter van Riessen @ Stedelijk Museum Schiedam

Zaterdag openden twee erg uiteenlopende exposities in het Stedelijk Museum Schiedam: Kees Goudzwaard en Wouter van Riessen.

stedelijkmuseumschiedam.nl/en_GB/exhibitions/25/kees-goudzwaard.tuning

stedelijkmuseumschiedam.nl/en_GB/exhibitions/26/wouter-van-riessen.-de-ziel-van-een-athe%C3%AFst

Op een verdieping Kees Goudzwaard met ‘Tuning’

Recente schilderijen, ogenschijnlijk vol stukjes tape.

Prachtige minimalistische werken.

Een verdieping hoger een totaal ander beeld in de solotentoonstelling ‘De ziel van de atheïst’ van Wouter van Riessen.

Het zelfportret staat centraal.

Godsdienstige voorstellingen

En dan nog even in eigen aangelegenheid: de achterste twee zalen zijn gereserveerd voor de collectiepresentatie met als onderwerp Oorlog, met een video van Gert jan Kocken in de ene zaal

En twee beelden van Anne Wenzel in combinatie met Armando en links nog een stukje van een prachtige tekening van Aji V.N. in de andere zaal.

De exposities zijn te zien t/m 2 oktober

stedelijkmuseumschiedam.nl/en_GB/exhibitions/25/kees-goudzwaard.tuning

stedelijkmuseumschiedam.nl/en_GB/exhibitions/26/wouter-van-riessen.-de-ziel-van-een-athe%C3%AFst

8 Comments

  1. Beste Marcel,
    Wat zie jij in de combinatie Armando en Wenzel?
    Alvast hartelijk bedankt.

  2. Nou, ik kan het helemaal niet zo goed zien natuurlijk op die foto, maar die Armando die daar hangt krijgt langzaam een beetje een neiging niet meer zo heel hedendaags te zijn, zonder nou ook weer helemaal niet hedendaags te zijn. Hij hangt een beetje op het randje, zeg maar, hij zegt dingen als: ‘bungalow, 1972, steenstripwandje, rosé met franse kaas’ , en trekt die arme Anne Wenzel ietsjes mee, gewoon omdat het ook zwart is. Wanneer je die Armando met je hand afdekt ziet Anne Wenzel er een stuk beter uit.

  3. Woeha: ‘steenstripwandje, rosé met franse kaas’ dat is een akelige beeldende omschrijving. Eenmaal in het hoofd brandt dat niet snel op.

    Kees Goudzwaard wil ik zeker gaan zien. Welikeart had er recent een in de aanbieding en ik zag er een “jaloersmakend goed” bij lokaal01. Prachtige composities, ambachtelijk schilderwerk: wat als het ‘gewoon’ werk met tape zou zijn?

  4. @Marcel: lauwe iets te zoete rose, slechte brie en een schuldig sigaretje. Lullen over een Armando aan de muur. Wat was het leven eenvoudig in die bungalow in de jaren zeventig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*