Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Bloedje heet en stampedruk. Volgens de organisatie 7 à 10.000 mensen vanmiddag op het Haagse Malieveld ter ere van het kabinet Pauper 1.

Marsderbeschaving.nl

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Joep van Lieshout draagt voor uit eigen werk.

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Loes Luca

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

De afsluiter en toen kon iedereen weer gaan.

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Nee beste mensen, de stad mag u niet in. Koot & Bie Politie: “Do ist de bahnhof’.

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Cultuurprotest @ Malieveld

Jonas Staal meets Jeroen Jongeleen.

Cultuurprotest @ Malieveld

Binnenkort meer cultuurprotest bij u in de buurt.

Marsderbeschaving.nl

About Niels Post 3656 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

12 Comments

 1. Kunst maakt me verdrietig. Dat is een emotie die het bij me losmaakt. Dat heeft kunst dan maar weer goed gedaan.

 2. Ik ben pas blij als de overheid die 700 miljoen kunstsubsidie die overblijft ook neemt om er nog een JSF van te kopen, daar “kunst” op te verven en dan dat ding op het Malieveld in de brand gaat steken. Maar als ik dat zo opschrijf onder al die plaatjes van blije mensen die elkander wel niks misgunnen en mooie ballonnen loslaten en met mooi versierde bordjes (zouden ze die allemaal zelf in elkaar geknutseld hebben? Knap hoor! Echt creatief gedaan!) rondlopen terwijl ze hun goede moed niet verliezen voel ik me wel een heel zuur gemeen mannetje hoor vliegtuig :-(((
  Maar ja wat doe je daaraan? DE FIK ERIN! WOAHAHA!!

 3. “Volgens Zijlstra is het tijd om respectvoller met elkaar om te gaan. In Nieuwsuur zei hij: “We bewijzen de cultuursector geen dienst om erover te praten zoals we de afgelopen tijd hebben gedaan.””
  Hypocriete zak… Eerst de kunstenaars en cultuursector verdachtmaken en volksmennerij bedrijven en als het klusje geklaard is de vermoorde onschuld uithangen.
  Nee Halbe en VVD, zo makkelijk zal dat niet gaan..

 4. De VVD wil het KNMI afschaffen.
  Ze hadden gisteren toch echt regen besteld.
  Die vuile linkse weermannen!

 5. Een remix van de twee slogans schetst de ideeënarmoede en het gebrek aan argumenten:’Schreeuw der Beschaving’,
  (Mars om Cultuur. Paars lederen laarzen en snel een beetje!)

  Ziehier hoe de tag alongs, de wannabees, de reeds-lang-overbodigen, de Wichtigmachers en andere wanhopige opportunisten uit de rafelranden van de kunst de politiek (en de maatschappij!) van hun overbodigheid overtuigen.

  Over enkele jaren kijken de ‘echte’ kunstenaars –en alle andere geïnteresseerden– met verbazing en verwondering terug op de positieve effecten die een –kleine– politiek-economische beslissing op de algehele kwaliteit van het veld hebben gehad.

  Als er nog nitwitshit wordt gemaakt is dat als hobby –of helemaal niet meer, als de nitwit moe is van werken–. De (‘echte’) kunstenaar èn de beschouwer hoeven zich dan niet meer door een berg van flapdrollerige excuus-kunst, therapeutische wrochtsels of andere vormen van zelfgecentreerde, nikszeggende, maatschappij-ontwijkende pikketrekkers heen te werken, wat goed is voor zowel de kunsten als de beschouwer en de eh… markt.

  Ceterum censeo Showroom Mama esse delendam.
  (Zeg maar dat ik het gezegd heb. En over vijf jaar praten we weer!)

 6. @ De Luxe Wat een bullshit. Jij hebt duidelijk geen idee wat er werkelijk allemaal gaat verdwijnen. Veel van jouw zgn. “Echte Kunstenaars” zullen ook verdwijnen. Maar ik vermoed dat het je eigenlijk ook geen reet uitmaakt allemaal. Het zou goed zijn als je eens meer zou lezen dan alleen de voorpagina van de Telegraaf.
  En mocht je zover komen om alles nog eens in een breder perspectief te willen zien, lees dan Ramsey Nasr’s voordracht van het Malie veld maar even door. De cultuurbezuinigingen zijn slechts een deel van de politiek met de slogan: “Baat het niet dan bestaat het niet”. Een politiek die onderhand fascistische trekjes aan het krijgen is. Voor straf 10 keer langzaam voor jezelf oplezen, die tekst van Nasr….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*