Prijs de prijs

De prijsdeprijs zelf – heeft geen trofee, object, ring, verbronsde bos bloemen?

“Er zijn in Nederland zo’n 700 kunstprijzen. Die prijzen bestaan meestal uit een geldbedrag, lovende woorden van een jury en in ongeveer 250 van de gevallen ook iets tastbaars: een object. “

De prijs de prijs is de prijs voor de mooiste kunstprijs.

prijsdeprijs.nl

Een aantal voorbeelden:

De Eerste Prijs is dé prijs voor jong Nederlands talent op het gebied licht eigentijds amusement; uitgezonderd film, toneel en jeugdtheater.

De Dutch Doc Award

De Gulden Snede – een prijs die eens in de zoveel tijd zal worden uitgereikt aan mensen wier creativiteit gestimuleerd dient te worden.

Charlotte Köhler Prijs: een perplex blok met een portret van Charlotte Köhler daarin

“De laureaten worden op 13 oktober 2011 gehuldigd in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Stem vanaf 1 oktober op je favoriete kunstprijs.”

prijsdeprijs.nl

About Jeroen Bosch 4645 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

5 Comments

 1. De organisatie van Prijs de prijs is heel benieuwd hoeveel kunstprijzen er zijn die wij nog niet kennen. Wij hopen dat de prijswinnaars deze aan de longlist toevoegen. Prijswinnaars die hun prijs meenemen op 13 oktober (21:00 uur) naar de Stadsschouwburg mogen gratis naar binnen…

 2. Ja zo kan het ook:

  P E R S B E R I C H T
  Amsterdam, 13 oktober 2011

  GEEN PRIJS VOOR DE BESTE KUNSTPRIJS

  Vanavond is tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Stadsschouwburg Amsterdam geen winnaar gekozen voor de prijs voor de best ontworpen Nederlandse kunstprijs. Een vakjury bestaande uit Hedy d’Ancona, Barbara Visser en Jurgen Bey besloot dat de tien door hen genomineerde kunstprijzen alle even waardevol zijn, maar er niet één uitspringt die de prijs verdient.

 3. Even waardevol?

  T gaat toch om t uiterlijk van de prijs?
  Wat een verspilling van geld, je huurt een jry in om een prijs uit te kiezen en vervolgens kunnen zij niet kiezen? Incapabel noem je dat. Mooi woord trouwens: incapabel. Zouden ze een bokaal voor moeten maken..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*