JCJ Vanderheyden is terug in Boijmans

Twee zalen in het museum zijn uitvergrote maquetteruimtes geworden van diezelfde ruimtes. Vanderheyden heeft eerst een maquette van de twee zalen gemaakt en die ingericht met miniaturen van zijn werken. De wanden zijn gefotografeerd. Van die foto´s is behang gemaakt en daarmee zijn de museumzaalwanden beplakt – dus met foto´s van de maquettewanden. Wat er bijna op neer komt dat je in de maquette loopt. Vooral met het mooie lichtsysteem van boven in de zalen en op de mooie zonnige zondag dat ik er was was het geweldig.

boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/870/jcj-vanderheyden

(Een bericht van Erik-Jan Ligtvoet)

Deze fotoreeks hier voor trendbeheer is enkel een soort van kijkrichting en mijn toevallige zienswijze. Ga het vooral zelf bekijken!

advertentie(s)

Mijn eerste ontmoeting met JCJ Vanderheyden’s werk was bij de aulalezingen van Hans Locher, twintig jaar geleden in het Gemeentemuseum Den Haag.

Tegelijkertijd met het openen van deze tentoonstelling is er een mooi persoonlijk boek van Locher uitgekomen. Zeker anders dan de boeken die JCJ zelf heeft gemaakt, maar met grote kennis van zijn werk. Hij volgt JCJ Vanderheyden al zeker vijftig 50 jaar.

Zie de foto van de maquette op de site van het Boijmans.

boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/870/jcj-vanderheyden

About [Redactie] 8948 Articles
Berichten in Trendbeheer kort en ingezonden verslagen van gelegenheidscorrespondenten.

8 Comments

  1. Het is boven verwachting actueel….nonchalante verfstreek, tape in de hoek, verrassend gepresenteerd.

  2. gezien! en het is geweldig! zo vers, zo raak, krachtig en toch speels. over het presenteren en het representeren en de expositie ansich.
    een must-see! gaan!!

  3. Oh ja, die laatste foto is bij mij thuis gemaakt van de litho ‘checkerboard grid’. In een poging om de “kijk dimensies” nog wat verder op te rekken…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*