About Jeroen Bosch 4651 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

8 Comments

 1. Ja vast en ongetwijfeld Koen, maar ik wist dat niet, kende hem uitsluitend van de nu ja klassieke Wooltjes waarvan elk museum er een heeft.

 2. okee . en wat vind je? een paar jaar geleden had hij een zeer mooie show in het ludwig in keulen . met doeken en werken op papier. het werk was soms geschilderd soms gezeefdrukt of beiden. ook op de laatste biennale was werk van hem te zien. hou m in de gaten we gaan er nog veel van horen. smileyemoticon invoegen

 3. Ik weet niet wat ik ervan vind – ik ken alleen de plaatjes online. Zien is geloven, ik ben heel nieuwsgierig naar het echte werk. Iemand zou Boijmans er een kado moeten doen, kan die naast de andere.

 4. Toch mooi dat Boijmans die tekst- of letterschilderijen heeft; kan je niet overal zien.

 5. @EvF
  Is dat zo? Het beeld bestaat bij mij dat die moderne klassiekers tot het standaardmeubilair van elk museum behoren – iig Van Abbe, Stedelijk, Den Haag waar het Nederland betreft – maar ik kan me schromelijk vergissen.
  Ga de grens over en ieder heeft ergens een Wool in de vaste collectie hangen – zo’n ouderwetse dan, letter op doek.
  Maar ook dat is wellicht een waan, abuis.

 6. Misschien stiekem in het Stedelijk, het VanAbbe valt buiten mijn gezichtsveld. In Den Haag zag ik geen schilderijen van Christopher Wool. Tijdens bezoek aan die tentoonstelling in het Ludwig-museum zei een Keulse kunstenaar me half-misprijzend dat zo’n doek wel een miljoen zou kosten.Misschien niet meer makkelijk aan te komen – maar toch boeiende doeken

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*