Een paar beginnersvragen aan een digitale kunstverzamelaar

Een paar beginnersvragen aan een digitale kunstverzamelaar

“Maar terwijl de aankoop van een schilderij of sculptuur van een bekende kunstenaar inmiddels een relatief zekere vorm van beleggen is, is de jonge markt van de digitale kunsthandel dat allerminst. Waarom zou je bijvoorbeeld duizenden euro’s voor een online kunstwerk als Rafaël Rozendaals papertoilet.com neerleggen, een kunstwerk in url-vorm dat altijd voor iedereen toegankelijk is? En hoe waardevol is het origineel nog als iedereen een digitaal plaatje tienduizend keer kan kopiëren? Hoe claim je eigenlijk überhaupt dat het van jou is?”

Thecreatorsproject.vice.com/nl/blog/een-paar-beginnersvragen-aan-een-digitale-kunstverzamelaar

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*