Camiel van Winkel en Pascal Gielen: onderzoeksrapport ‘De hybride kunstenaar’

Nog niet gelezen, maar ik geef het alvast door. De inzet is interessant, fragmenten smaken naar meer.

“Het onderzoek behelst een analyse van veranderingen in de artistieke praktijk zoals die zich de laatste 35 jaar hebben voorgedaan. Het bevat een unieke verzameling empirische gegevens over het beeld dat drie generaties Nederlandse en Vlaamse kunstenaars van zichzelf en van hun beroepspraktijk hebben, naast gegevens over de wijze waarop zij hun tijd besteden en hun geld
verdienen.”

Liefhebbers downloaden het hele rapport hier:

lectoratenakvstjoost.com/2012/03/08/lbk-onderzoeksrapport-de-hybride-kunstenaar/

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

4 Comments

  1. Lijkt mij ook. Althans: zien is geloven maar tof dat het vrij gedistribueerd wordt en eerste paginas inleiding deden me naar meer verlangen. Nu nog even tijd vinden.

  2. Gelezen, erg goed stuk wat laat zien dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht gaat met de kunst sinds de jaren 70, als bijna 50% nog (semi-) professioneel bezig kan zijn met kunst maken is dat goed te noemen.
    Dank voor de tip Jeroen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*