Epicenter for the Contemporary Urban Wizard Practice @ Roodkapje

Hoogtepunt van het jaar, must see: nog aanstaande vrijdag 20 april en de vrijdag erop, 20:00 – 22:00 uur.

roodkapje.org

Bruno Listopad meets Clara Palli Monguilod. Nou dan weet je het wel. (Hehe.)

Tyfuszooi is een hedendaagse categorie, populair gelijk slacker minimalism en eurotrash.

Al te vaak zie je rommel tot aan het plafond en sporen nalatende kronkelende performanten.

Been there done that seen that – jazeker, maar niet als het allemaal op zijn plaats valt, als het klopt.

En hier klopt alles, valt alles op zijn plaats. Het geheel is meer dan de som der delen.

Listig om het Epicenter for the Contemporary Urban Wizard Practice al te enthousiast te benoemen. Wil je je laten verrassen dan is het prettig om onbevangen in te stappen. ‘Hoogtepunt van het jaar’ – dat is niet de meest neutrale omschrijving ooit en wekt wellicht verwachting. Verwachting die dan misschien tegenvalt: “Het is maar kunst.”

Begin relativering: ik bezocht het Epicenter for the Contemporary Urban Wizard Practice na ettelijke halbe liters bier. Urban Wizard Practices geniet u wellicht het best na een uitgekiend voorspel.

Einde relativering: het was een persoonlijk hoogtepunt en daar is niets aan gelogen en dat deel ik graag onbevangen.

Dus zonder relativering: woorden schieten te kort, doen is gaan zien.

Waar reguliere zutstapeling weleens vermoeiend overkomt, is de mate van detailering hier hoog. Werkelijk alles is geënsceneerd of wekt die indruk.

Je hebt geen idee wat wat betekent. De stapelingen zijn obscuur. En er is geen touw vast te knopen aan de verrichtte handelingen. Maar in plaats van dat dat ergernis wekt valt voelt het als vanzelfsprekend. Alles is podium. Er worden rituelen opgevoerd. Totaaltheater beeldende kunst.

Twee/drie zalen, een kelder en bescheiden uitloop naar buiten.

Ook opmerkelijk: trekt volle zalen buiten op straat. Waar de drempel om galerie of expositieruimte binnen te treden traditioneel huizenhoog is, gluren passenten graag naar binnen. Begrijpelijkerwijs zonder stoute schoenen aan te trekken en daadwerkelijk binnen te schrijden. Zo kijk je toneel zonder er onderdeel van te hoeven zijn of bekeken te worden.

Epicenter for the Contemporary Urban Wizard Practice wordt gemaakt door Jasper Griepink, Toine Klaassen en PL onder de werknaam Golden Potato Power.

“Volg recentelijke vondsten, boodschappen en uitnodigingen voor spontane belangrijke momenten en premières van nog nooit bedachte voorstellingen via:”

Klik voor meer en betere foto’s:

goldenpotatopower.net/

Laten we afspreken dat we vrijdag 20 april eerst naar de opening van Brak in Duende gaan (Thomas I’Anson and G.J. de Rook) en dan ergens tussen 20:00 en 22:00 uur roodkapje bezoeken.

Happenings alleen nog 20 en 27 april. Tussentijds reguliere tentoonstelling.

roodkapje.org

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*