Puck Verkade: De Avonturen van de Alleskunner

Puck Verkade, wie kent haar (nog) niet? Ik lees bij Hoera Den Haag over haar portretschilderavontuur maar vooral dit:

“Puck doet mee aan het televisieprogramma ‘De nieuwe Rembrandt’”

Waarvan acte. Wie doet er niet aan mee.

Maar ook dit:

“Ze besloot mee te doen en zodra ze door de eerste ronde zou zijn, alles te filmen. Scènes die opnieuw moeten, alles. Ze vroeg toestemming aan de Avro en aan IDtv en die kreeg ze. Ze speelt weer met de verschillende rollen. De cameramensen van het programma werden voor haar camera acteurs. Zijzelf werd deelnemer en maker tegelijk.”

Wow. Voor mij heeft ze hiermee gewonnen.

advertentie(s)

Ik kan niet wachten op het resultaat. Vreemd en haast onvoorstelbaar dat ze ‘alles mocht filmen’. Mag ze ook alles vertonen? Waar zit de kink in de AVRO-kabel?

Een briljant en heel veelbelovend uitgangspunt.

In afwachting van de eerste publieke resultaten: volg Puck op De avonturen van een alleskunner.

blog.puckverkade.com

Over 99 portretten/Facing The Portrait:

“During my residency at Heden Hier I’m looking for people to paint my portrait. My goal is to collect 99 ‘self’ portraits made by others; professionals, amateurs, artists or non-artists. This collection will be part of my exhibition in June in Heden Hier, as the result of an ongoing search to the meaning of artisthood today.”

Ook al zo briljant. Puck doet een omgekeerde Philip Akkerman

puckverkade.com

(Klik op news, even scroillen en kom 5, 9, 12, 16, 19 en/of 23 mei haar portret schilderen bij Heden Hier aan de Weimarstraat. Het is dat ik niet zelf wil en kan portreteren, anders was ik erbij. Hoop wel een van de avonden te komen buurten.)

About Jeroen Bosch 4660 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

6 Comments

 1. Dank JB!

  Iedereen is van harte welkom tijdens de portretsessies, de 99 hebben we nog niet gehaald! 1 juni opent de tentoonstelling in Heden Hier waarin het resultaat van alles te zien zal zijn, met op 8 juni een gesprek met Camiel van Winkel naar aanleiding van zijn rapport De Hybride Kunstenaar.

  @Nous Faes: Zeker! En ook Maurizio Cattelan bijvoorbeeld: http://www.guggenheim.org/new-york/education/school-educator-programs/teacher-resources/arts-curriculum-online?view=item&catid=750&id=172

 2. Ben benieuwd naar de filmbeelden, met in mijn achterhoofd:
  Kippenberger > Lieber Maler Male mir!
  Francis Alÿs > 370 Times Saint Fabiola!
  succes!

 3. En iedere dinsdagavond gezellig ‘De nieuwe Rembrandt’ kijken, live met Puck en bier, in Hier. Net zolang als Puck meedoet natuurlijk, maar volgende week dus weer. Wees uitgenodigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*