REopening SECONDroom @DeKoffiefabriek Antwerpen

Terwijl Nederlandse kunstenaars in Vlaanderen staan te roepen ‘dat er in Nederland helemaal niets meer kan en/of goed is’, opent het 0% overheid-afhankelijke SECONDroom Antwerpen de deuren van een nieuwe projectruimte.

“SECONDroom begint in 2006 in de privé-woning van Christophe Floré in Brussel. Op de eerste verdieping wordt een kamer getransformeerd tot tentoonstellingsruimte waar elke zaterdag tussen 18:00 en 21:00 uur een andere kunstenaar carte blanche krijgt om te experimenteren.”

John van Oers

Sinds een aantal jaar woont Christophe Floré niét meer in Brussel. Hij én zijn SECONDroom zijn naar Antwerpen verhuisd. De wekelijkse vernissage-expo’s zijn de ‘bijkamer’ inmiddels helemaal uitgegroeid. Na een poosje tegenover ‘Het Steen’ (niet héél ver verwijderd van de Meirlaenhof) gehuisvest te zijn geweest, ging afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen van start in een voormalige koffiefabriek aan de Antwerpse IJzerlaan.

Dit is de nieuwe SECONDroom…

…met een stofzuiger-kunstwerk (waar een prop papier omheen danst) van John van Oers.

En speciaal voor de REopening programmeert Christophe Floré óók in de voormalige productiehal van de koffiefabriek.

Jennifer Dujardin & Odilon Pain

Christophe Floré:
“Subsidies vraag ik nooit aan. Alles wordt betaald met elders verdiende centen. Graag bied ik een podium met experimenteer-functie. Aan niets of niemand hoef ik verantwoording af te leggen.”

…”incroyable!”…

Odilon Pain over zijn harige sculpturen
(op metropolism.com):
“This work is a field of multiples, of a variable fabrication, in expectation, which is not presented as fixed or as perfect, but like a laboratory of ideas for a manipulating craftsman.”

…”magnifique!”…”colossal!”…

‘Pigeon solves the classic Box-and-Banana Problem’
(Jennifer Dujardin & Odilon Pain)

‘John Cage 1959’ (Jennifer Dujardin & Odilon Pain)

Christophe Floré:
“Ik heb vroeger zelf ook wel geschilderd. Behoorlijk beroerde schilderijen heb ik gemaakt. Maar de schilderijen die hier hangen, die zijn wel echt héél erg beroerd.

Jennifer Dujardin laat zien hoe je een Rietveld-stoel kunt dragen.

Aankomende presentaties in SECONDroom Antwerpen:
23 juni: Eva Vermeiren
30 juni: Memymom
07 juni: Jo De Smedt

Steeds vanaf 18:00 uur

secondroom-antwerpen.tumblr.com

About Daan Samson 111 Articles
De kunstwerken van Daan Samson behandelen de taboes, pijnpunten en verworvenheden van de welvaartsamenleving. Op Trendbeheer bericht hij over wáárlijke progressie, over botanische cultuuraangelegenheden en over alle fraaie dingen die door z’n vrienden worden gerealiseerd.

3 Comments

  1. wat fijn om een verslag te zien! kon helaas zelf niet komen kijken. vind de schilderijen trouwens alles behalve beroerd. vind ze eigenlijk geweldig! bedankt voor het inkijkje!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*