Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Hier op Trendbeheer volgen we SECONDroom al jaren. We waren erbij toen Christophe Floré één van zijn leegstaande slaapkamers (in een Brussels rijtjeshuis) de functie van grootstelijke kunstruimte gaf. In onze verslagen las u hoe zijn ‘private instituut’ wekelijkse toonmomenten voor kunstenaars begon te organiseren, en hoe hij een populaire artist-in-residence-locatie werd voor kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

In onze kolommen vernam u het terstond toen SECONDroom naar Antwerpen (tegenover Het Steen) verhuisde. Trendbeheer was er ook bij toen Floré het seizoen 2012-2013 startte in een voormalige koffiefabriek aan de IJzerlaan. En over de uitwisseling tussen SECONDroom en Rotterdams kunstenpand Het Wilde Weten las u evengoed vele, vele, vele beeldverslagen. Voor Trendbeheer-bezoekers was het bovenal geen geheim dat dit wérkelijk onafhankelijke kunstpodium van 2016 tot begin 2023 een locatie aan de Terlinckstraat gebruikte.

En vandaag leest u alhier dat SECONDroom per heden gevestigd is in een voormalige bedrijfslocatie aan de Marialei, prachtig gelegen nabij de Antwerpse Groen Kwartier.

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Met haar presentatie Horseday beet de Nederlandse kunstenaar Trees Heil op 26 maart de spits af op de kersverse hotspot.

advertentie(s)

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

“De werken van Trees Heil tonen tijdelijk geconstrueerde situaties waarin ruimtes, mensen en hun gedragingen een nieuwe poëtische context krijgen. Door het gebruik van materialen als gips, jute, haar en verf worden de gefotografeerde mensen getransformeerd naar verschillende gedaantes. Heil onderzoekt de vloeibaarheid van de mens en thema’s als identiteit en intimiteit worden onderzocht.”

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Vrije geest Christophe Floré streamt performances rechtstreeks op Instagram.

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Trees Heil en videokunstenaar Elsbeth van Noppen herkenden veel van de tactiliteit in elkaars werk.

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Op zaterdag 1 april bracht John van Oers zijn nieuwste kunstinstallatie de kunstvloer op.

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

John Van Oers:
“Toen ik een jaar of 12 was, mochten mijn oudere broer en ik eindelijk schieten met het luchtdrukgeweer van mijn vader. We spelden kartonnen doelwitten op de oude eik en schoten ze helemaal kapot. Wasknijpers, oud speelgoed, kiezelstenen en lege blikjes cola ondergingen hetzelfde lot. PANG PANG is een levensgrote sculptuur geïnspireerd op deze zondagmiddagherinneringen. Naar analogie met schietkraampjes van reizende circussen, kermisattracties en lunaparken, ben ik graag uw ‘shooting master’. Speciaal voor de gelegenheid heb ik kleine gipsen sculpturen ontworpen als doelwit, maar die ook als trofeeën mee naar huis kunnen worden genomen, mits goed geschoten…’

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Daan Samson en Christophe Floré vrijen nog altijd graag.

Floré: “Deze nieuwe locatie ligt zo ongeveer naast mijn woning! Dichterbij kan bijna niet. Hij kost mij wel een aardige zak duiten. Het Trendbeheer-publiek moet dus maar snel op zaterdagen gaan langskomen. Dan kunnen zij door Vlaamse speciaalbieren te bestellen duchtig helpen de nieuwe huur te betalen. Ook in april, mei en juni hebben we een fraai programma. Wees welkom in Antwerpen!”

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

Trees Heil & John van Oers @ SECONDroom (Nieuwe locatie)

https://secondroom.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*