Hastings

Hastings

Bliksembezoek op uitnodiging van Christine Gist om de mogelijkheden te bekijken voor nieuw werk op lokatie door ondergetekende in het voorjaar van 2014. Daarnaast een uitgelezen kans om in ieder geval iets van Ici et Là-Here and There mee te pakken (t/m 6 oktober a.s.).

Hastings

Bob and Roberta Smith deed er in 2011 zijn Centre for moving around a lot, de voormalige gemeenteopslag voor strandstoelen. Rechts van de ingang een sculptuur van Izabela Brudkiewicz.

Hastings

Hastings

Yvo van der Vat in gesprek met tentoonstellingsmaker Christine Gist over zijn Coming to late for the fair. Bizar mooie plek, niet in een foto te vangen, vier keer langer dan hier te zien.

Hastings

Hastings

Izabela Brudkiewicz

Hastings

Hastings

Daniel Dowling

Hastings

Een van de zustersteden van Hastings, elders in de stad vindt u onder andere de Dordrecht Way.

Hastings

Zeefdrukken rechtstreeks op het raam, Stefan Hoffmann.

Hastings

Hastings

Improvisatie ter plekke, bloedirritante buurtkinderen blijken alleen naar Hoffmann te luisteren en samen maken ze nieuw werk voor het café van de buren.

Hastings

Hastings

Prachtlokatie nummer twee, Holger Stark.

Hastings

Atelierpand met tentoonstellingsruimte, Claremont Studios.

Hastings

Yvo van der Vat

Hastings

Hastings

Systeemplafond wordt lichtdesign. Aan de muren Inès Willaume (links) en Delphine Deshayes (rechts).

Hastings

Niet alleen bij de Obama’s op de schoorsteenmantel, een straatje Eine.

Hastings

The Stade, een wijkje gelegen op het strand, is al duizend jaar in gebruik als uitvalsbasis voor de zeevisserij.

Hastings

Hastings

Hastings

Jerwood blijkt bovenstaand gebouw aan de rand van de Stade en blijkbaar is niet iedereen er even blij mee.

Hastings

“Who the hell gave you fucking permission?”, kreeg Yvo van der Vat dan ook vriendelijk doch dringend te horen toen hij begon met het witten van de muren en het uitsorteren van tien jaar vuilnis in een verlaten visserskot zonder dak.

Hastings

Een maand na de opening staat alles er nog pico bello bij.

Hastings

Naast de witte latex voor de muren het enige dat Van der Vat meenam van buiten het hok, een foto uit de lokale kringloopwinkel.

Hastings

Hastings

Slechts een paar kleine dingetjes waren verdwenen uit de stellingkasten, daarvoor in de plaats vier anonieme lege bierblikken.

Hastings

Bent u in de buurt, ga er dan vooral ‘s avonds laat kijken. Het is er uitgestorven en bij maanlicht krijgt de ruimte iets magisch. Fotograferen doet u beter overdag.

Hastings

Hastings

Hastings

Hastings

April 2014 is uw correspondent er weer, dan voor opbouw op lokatie.

About Niels Post 3654 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*