700.000 tropenbibliotheekboeken bij het oud papier

in-nederland-worden-geen-bibliotheken-verbrand-maar-verkwanseld-tropen-bibliotheek_8842746582_l

En dat is triest en symptomatisch. GK analyseert:

“Door afnemend historisch besef nu verliest ons land straks z’n historisch geheugen. Da’s het kapitaal dat in vorige generaties is opgebouwd. De gevolgen merken we pas later. […]. Onze politieke brekers besteden liever 30 miljard euro aan banken of 5 miljard euro aan de JSF dan het cultureel erfgoed of de kunsten genereus te steunen. […]

Media kopten dat de bibliotheek gered was. Dit naar aanleiding van de beantwoording van kamervragen van SP’er Jasper van Dijk door minister Jet Bussemaker. In werkelijkheid wordt de bibliotheek echter niet gered, maar om zeep geholpen. Liefst 700.000 titels gaan de container in en de collectie wordt uit elkaar gerukt. […]

De journalistiek stelt berichtgeving gelijk aan persberichten van anderen. ”

georgeknightlang.wordpress.com/2013/10/11/volk-wordt-voorgelogen-dat-bibliotheek-tropeninstituut-is-gered/

About Jeroen Bosch 4753 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*