A Statistical Analysis of the Work of Bob Ross

A Statistical Analysis of the Work of Bob Ross

    “Hills appear in 4 percent of Ross’s paintings. He clearly preferred almighty mountains.”

“About 18 percent of his paintings feature a cabin. Given that Ross painted a cabin, there’s a 35 percent chance that it’s on a lake, and a 40 percent chance there’s snow on the ground. While 72 percent of cabins are in the same painting as conifers, only 63 percent are near deciduous trees.”

Uw favoriete televisieschilder nader verklaard in datagrafiek.

Fivethirtyeight.com/features/a-statistical-analysis-of-the-work-of-bob-ross/ (via TWBE)

A Statistical Analysis of the Work of Bob Ross

About Niels Post 3644 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*