San Francisco

San Francisco

De geweldig mooie stad aan de baai, broedplaats voor de underground en de afgelopen twintig overspoeld met geld uit Sillicon Valley. Inmiddels de duurste stad van Amerika en veel initiatieven zijn naar elders vertrokken maar onkruid vergaat niet dus nog genoeg te zien en te beleven.

San Francisco

Uw correspondent doet een klein rondje openingen en trapt af met een vijftal schilders bij Romer Young.

San Francisco

San_Francisco_04

Josh Podoll

San_Francisco_05

Vergeten van wie en ook online niet terug te vinden.

San_Francisco_06

San_Francisco_07

Door richting Root Division voor de finisage van Soft Muscle en een feestelijk afscheid van het huidige pand. Let vooral ook op die bouwkranen, de groei van de tech industry heeft geleid tot een gigantische honger naar kantoorruimte. Infografiek in baksteen.

San_Francisco_08

Root Division blijkt een kunstenaarsinitiatief met ateliers, een tentoonstellingsruimte en een bijzonder actief educatieprogramma gericht op de wijk (The Mission) en haar bewoners. Een huursverhoging van 300% is de reden van vertrek.

Achter de schermen is men druk bezig met het vinden van een nieuw permanent onderkomen. Niet eenvoudig in een stad waar zelfs een hedgefonds laatst uit haar pand werd gezet om plaats te maken voor de jongens van het internet.

San Francisco

Melissa Wyman

San Francisco

San Francisco

Craig Calderwood

San Francisco

Monica Lundy

San Francisco

Terry Furry

San Francisco

San Francisco

Je bent in San Francisco of je bent het niet, de lokale folklore op de gevoelige plaat door Torreya Cummings.

San Francisco

Julie Sutherland

San Francisco

Craig Calderwood

San Francisco

Tot slot, A Pattern Language: Michelle Grabner, Angie Wilson and Lena Wolff bij Cult Aimee Friberg Exhibitions.

San Francisco

Angie Wilson

San Francisco

San Francisco

Lena Wolff

San Francisco

Michelle Grabner

San Francisco

Lena Wolff

San Francisco

T/m 2 augustus a.s.

Cultexhibitions.com/exhibition/a-pattern-language/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*