On Kawara overleden

On Kawara overleden

On Kawara, the Japanese-born, New York–based conceptual artist best-known for his date paintings, has died at the age of 81. David Zwirner Gallery, which represents Kawara, confirmed the sad news on its homepage. At the time of his death he was preparing for a major retrospective titled “Silence,” slated to open at New York’s Guggenheim Museum on February 6, 2015.”

News.artnet.com/people/on-kawara-giant-of-conceptual-art-dead-at-81-59310

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

5 Comments

  1. Een van de weinige kunstenaars die door de jaren heen niet verouderde. Ik had geen idee van zijn leeftijd. Alsof ie er altijd al was.

  2. Gek genoeg altijd tijdloos, en toch zullen z”n datepainting anders gelezen worden nu de man erachter niet meer leeft en de serie niet meer wordt aangevuld. Ooit op z”n fiets uit Japan naar Europa gefietst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*