Disney and Despotism: Why Governments Buy North Korean Art

Disney and Despotism: Why Governments Buy North Korean Art

    The African Renaissance Monument. Dakar, Senegal.

“The country’s exceptional capacity to build illusions has caused a recent wave in the exportation of public art to countries around the globe. As reported by recent articles in Slate and Businessweek, North Korea has exported monuments to 15 African nations like Ethiopia, Egypt, and Senegal, as well as non-African nations like Cambodia, Germany, Malaysia, and Syria.”

Artfcity.com/2014/09/02/disney-and-despotism-why-governments-buy-north-korean-art/

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*