Van Man Bijt Hond naar Tent

Van Man Bijt Hond naar Tent

    ‘Van het een komt het ander.’

“Als een monnik ging hij iedere dag op de fiets of te voet er op uit, op zoek naar wat de straat die dag te bieden had. Hij verzamelde spulletjes en maakte daar prachtige composities van door ze vast te maken op houten borden. Niet alleen de borden waren prachtig van compositie en kleur maar vooral de verschijning van dhr. Peeters heeft op mij diepe indruk achterlaten.”

Via het programma Man Bijt Hond leerde Maarten Bel de 91 jarige Jan Peeters kennen. Toen Peeters eind vorig jaar kwam te overlijden ontving Bel een aantal werken uit zijn nalatenschap. Om de herinnering aan de ‘oude man met het jonge hart’ levend te houden nam Bel Peeters op in zijn afstudeertentoonstelling in TENT.

Maartenbel.blogspot.nl/2014/08/jan-peeters-cafe-bel-tent-rotterdam.html

About Niels Post 3650 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*