Lernert & Sander – The Sound of COS

cos

Reclamefilmpje Lernert & Sander voor COS – ik vind het onbedaarlijk grappig. Zo overduidelijk in de kunst-modus. Ingewikkeld geluid van kleren produceren levert fraai schouwspel in een the making of. Voegt punten toe aan de credibility van COS en hé Lenert & Sander zijn niet voor niets goede kunstenaars. Wellicht te serieus om viral te gaan.

Video na de klik:

youtube.com/watch?v=HZYUqZ6kjZE

About Jeroen Bosch 4659 Articles
Smaakmakend sinds jaar en dag: onafhankelijk kunstenaar, tentoonstellingmaker, trendbeheerder en oprichter art agent orange, artist run art agency. Eigen werk onder jeroenbosch.com Meer info zie trendbeheer.com/jeroen-bosch

3 Comments

  1. Erm popcred ook al niet debetcred wellicht pop? Ik vind het vrij tof, eens temeer in samenhang met COS. Zoals ik hun breifeest sterker vind met modemuis Maastricht dan stel stand alone.

  2. Het ging mij slechts om jouw gebruik van het woord credibility in de context van dit filmpje.

    Het blijft namelijk best een interessant fenomeen dat het inzetten van kunstenaars door bedrijven die bedrijven kennelijk toch nog steeds een bepaald imago verschaft. Of het nou Nike is met graffiteurs e.d. voor de streetcred of COS voor de artcred in dit geval.

    Veel kunstenaars wordt het aangerekend als ze dit soort dingen doen. Onder het motto van selling out. Lernert en Sander lijken daar niet zo’n last van te hebben, waarschijnlijk deels vanwege de ijzersterke en vooral kenmerkende vormtaal en deels omdat zij geen concessies lijken te hoeven doen. Maar ik vraag mij ook af in hoeverre zij een echt autonoom kunstimago hebben waar zo’n bedrijf van kan lenen.

    Toch, het is een sympathiek filmpje wat uitstekend past bij het merk. Wat dat betreft is het zeker geloofwaardig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*