De laatste dagen van Oz

Oz

“Up until his death last Thursday, the 64-year-old left his tag—a simple smiley face—hundreds of thousands times on local walls, sidewalks, roofs and lampposts. Hamburg police spokeswoman Ulrike Sweden told me that detectives estimate that OZ painted 120,000 tags over a period of just a few years in the ’90s. No one kept track beyond that.

[…]He described his wanderings and travels during his 20s. He said he stopped off in Hamburg on the way to a hippie commune in Copenhagen just because he needed medical care. He never left.”

In de dagen vlak voor zijn overlijden werd Oz gevolgd door een cameraploeg van Vocativ. De video ziet u na de klik, het hele verhaal leest u bij:

Vocativ.com/culture/art-culture/oz-grafitti-hamburg/ (via ILG)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*