Christopher Cozier, Gas Men

Christopher Cozier, Gas Men

  New But Not Unfamiliar Garden Snakes, 2015, mixed media drawing on paper – rubber stamps, ink, acrylic and graphite.

Christopher Cozier is een toonaangevende kunstenaar die een belangrijke rol speelt in het internationale debat over eigentijdse kunst in de Caraïben. De tekeningen, zeefdrukken, video’s, installaties vertellen in verhalende indringende beelden over het heden en verleden. Zijn werken zitten vol met referenties, zijn herkenbaar en hebben altijd humor. Christopher Cozier ontving in 2013 de prestigieuze Prins Claus Prijs.

Christopher Cozier, Gas Men

  We zijn er klaar voor..

In de solo tentoonstelling bij Francoise Heitsch in München gaan de werken vooral over het heden. Gas Men gaat vooral over de macht en invloed van olie op het hedendaagse leven van het “gewone volk”. In 2015 een universeel thema waar iedereen wereldwijd mee te maken heeft.

Christopher Cozier, Gas Men

Cozier en fotograaf/onderzoeker Michelle Eistrup (Kopenhagen Alumni Alice Yard) tijdens de opening.

Christopher Cozier, Gas Men

Cozier met RaQuel van Haver (Alumni Alice Yard) bij Reaching Hand & Foot, Blooming Blooded Hibiscus, She Foot, Ketch Ass Stepping, Bouquet (Silicon Bithead And Foot Entangled) and Sneakers Men Stepping (2014), mixed media drawings on paper – rubber stamps, ink, acrylic and graphite

Christopher Cozier, Gas Men

Cozier over de inhoud van de werken, de inspiratie en referenties, het onderzoek en de connectie in zijn werken door de jaren heen.

Christopher Cozier, Gas Men

  Dem Things Does Bite Too? ), 2014, mixed media drawing on paper – rubber stamps, ink, acrylic and graphite (Courtesy Francoise Heitsch gallery / Christopher Cozier)

De tekeningen van Cozier zijn vaak opgebouwd met teksten, hij schrijft als het ware alles waar hij mee bezig is van zich af.

Christopher Cozier, Gas Men

  Dem Things Does Bit Too? (detail) (Courtesy Francoise Heitsch gallery / Christopher Cozier).

Door de jaren heen is er een duidelijke Cozier signatuur ontstaan. Teksten, een sterk (vaak grafisch) beeld en terugkerende elementen als slippers, Converse sneakers en de handen in de lucht.

Christopher Cozier, Gas Men

  Left: Globe / Right: Gas Men (2014), video (Courtesy Francoise Heitsch gallery / Christopher Cozier)

Cozier begon het Gas Men project tijdens een residency bij North Western University in Chicago in 2014. Zijn dochter Maija Cozier (een film student aan de School for Visual Art in New York) hielp hem bij het maken van de video. Het werk werd voor het eerst vertoond bij Monique Meloche Gallery.

Christopher Cozier, Gas Men

  Things That Crawl Between Spaces, ), 2015, mixed media drawing on paper – rubber stamps, ink, acrylic and graphite (Courtesy Francoise Heitsch gallery / Christopher Cozier).

Terug in Trinidad werkte Cozier verder aan dit nieuwe oeuvre waar we in München een eerste proeve van kregen. We zullen het komende jaar de Gas Men nog terug zien in zijn tentoonstellingen dit jaar in TEOR/ética,San Jose, Costa Rica (juni) en Miami (oktober).

Op vrijdag 27 maart zal Cozier van 16.00 – 19.00 uur een lezing geven op Goldsmiths in London

Gas Men is not te zien tot en met 30 april 2015.

Francoise Heitsch
Amalienstrasse 19
80333 München
www.francoiseheitsch.de

Open: di-vr 14.00 – 19.00 uur / zat. 12.00 – 16.00 uur

About Sasha Dees 345 Articles
Verbinder. Wereldburger; Onafhankelijk curator en producent; Focus op Internationaal, Innovatief, Inclusief en Interdisciplinair. Schrijft o.a. voor Trendbeheer, Africanah en ARC Magazine. www.sashadees.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*