Houshi

“Houshi Ryokan was founded around 1,300 years ago and it has always been managed by the same family since then. 
It is the oldest still running family business in the world.

This ryokan (a traditional japanese style hotel) was built over a natural hot spring in Awazu in central Japan in the year 718. Until 2011, it held the record for being the oldest hotel in the world. 

Houshi Ryokan has been visited by the Japanese Imperial Family and countless great artists over the centuries. Its buildings were destroyed by natural disasters many times, but the family has always rebuilt. The garden as well as some parts of the hotel are over 400 years old.”

Na Valley of Dolls wederom een juweeltje van Fritz Schumann. Dit keer over een Japanse herberg die al 46 (!) generaties in dezelfde familie is. De erfopvolging gaat via de man, met een overleden zoon en alleen nog een dochter zijn er zorgen over de toekomst.

Vimeo.com/114879061 (via OC)

About Niels Post 3632 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*