Valley of Dolls

Valley of the Dolls

“Ayano Tsukimi (64) is living in Nagoro, a village in eastern Iya on Shikoku, one of the four main islands of Japan. Not many people are still living there. For those who die or move away, Ayano Tsukimi is making lifesized dolls in their liking and puts them in places that were important to them. The dolls are scattered around the whole valley.”

Mooi mini-documentaire van Fritz Schumann. Voor een deel zijn de poppen terug te vinden in streetview.

Vimeo.com/92453765 (video na de klik)

About Niels Post 3645 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*