Binnen handbereik

Binnen handbereik

“If what we put in our pockets is important, to advertise a product as pocketable is to imply that it’s indispensable: something you’ll always want by your side. Pocket watch manufacturers adopted this approach early; purveyors of pocket knives, pocket handkerchiefs, and pocket books (also known as paperbacks) followed suit. Technologies all, these tools still seem primitive relative to slim electronic bricks we haul around today. To find a direct ancestor of the cellphone, we need only look back as far as 1970: the year the pocket calculator was born.”

Technologie en status, gedragen op het lichaam door de eeuwen heen. Interessant essay door Diana Kimball.

Medium.com/@dianakimball/close-at-hand-b4331294160d
(via Kottke)

About Niels Post 3653 Articles
Niels Post is beeldend kunstenaar en actief als mede-oprichter van Trendbeheer.com. Hij is opgeleid aan de AKI in Enschede en het San Francisco Art Institute. Zijn werk is wereldwijd te zien geweest op videofestivals, tentoonstellingen en als zelfinitiatief in de openbare ruimte. Spam, computer gegenereerde tekst die niemand wil maar die overal opduikt, vormt de laatste jaren het basismateriaal van zijn beroepspraktijk. Post gebruikt het voor interventies op leegstaande winkelramen, wandsculpturen en ruimtevullende installaties.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*